Focar de COVID-19 la o direcţie de sănătate publică din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focar de COVID - 19 la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea; Foto Adevărul
Focar de COVID - 19 la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea; Foto Adevărul

Una dintre direcţiile de sănătate publică din ţară se confruntă la propriu cu virusul SARS - CoV-2, pentru că mai mulţi angajaţi au fost confirmaţi pozitiv.

Este cazul Sanepid-ului din Vâlcea unde au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus cinci angajaţi: trei medici şi două asistente. Primul caz a fost înregistrat cu mai bine de o săptămână. În judeţ, în acest moment, sunt 20 de focare cauzate de infecţia cu virusul SARS - CoV-2

Cu toate acestea, dat fiind rolul pe care instituţia îl are în gestionarea pandemiei în judeţul Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea nu a fost închisă, fiind declanşată o anchetă epidemiologică, în urma căreia toţi cei cu care bolnavii au intrat în contact direct vor fi izolaţi. Pentru unii dintre aceştia se aşteaptă rezultatul testărilor. 

O parte dintre cele 20 de focare active s-au înregistrat în şcoli. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea (IŞJ), 25 de unităţi de învăţământ funcţionează în acest moment în scenariul roşu în care toţi preşcolarii şi elevii învaţă doar online. Dintre acestea, 11 au focare active în unitate, iar restul au fost nevoite să ia această decizie din cauza numărului mare de cazuri COVID - 19 din localitatea în care 

funcţionează.

Alte 123 de unităţi sunt în scenariul Galben, motiv pentru care nu merg la şcoală decât copiii din ciclul primar şi preşcolarii, precum şi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, iar restul doar prin rotaţie sunt prezenţi la cursurile fizice. Restul de 257 sunt în Scenariul 1 - VERDE, în care toţi elevii participă la cursuri.

„Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ”, au menţionat reprezentanţii IŞJ Vâlcea, care au precizat că scenariile de funcţionare sunt stabilite în funcţie de rata incidenţei cumulate, adică: „numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”. 

La nivel de judeţ, de la începutul pandemiei şi până în prezent, „potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, au fost confirmate 2.546 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2”. Dintre bolnavi, 1.451 persoane au fost declarate vindecate. 

Numărul testelor realizate în baza protocolului medical se ridică la 18.974.

În spitalele din Vâlcea, în acest moment, sunt internate 109 persoane confirmate pozitiv, dintre care, cei mai mulţi, 68, au forme medii, 31 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare, iar 10 sunt internate în Secţia ATI. 

Şapte persoane confirmate pozitiv cu SARS - CoV-2 au fost internate numai în ultimele 24 de ore.

În carantină se află acum 514 persoane, dintre care pentru 21 s-a luat această măsură în ultimele 24 de ore, iar 405 (25 în ultimele 24 de ore) sunt în izolare - pentru acestea fiind dispusă anchetă epidemiologică.

Vă mai recomandăm şi:

Vâlcea, pe primul loc la cazuri noi de COVID-19. Restaurantele se închid, nunţile şi pomenile sunt interzise

Două licee din Râmnicu Vâlcea, închise din cauza COVID - 19

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite