Dosar penal pentru şoferul cu bebeluşul la volan, în trafic, pe Valea Oltului. Reacţia Protecţiei Copilului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şofer în trafic, pe Valea Oltului, cu un bebeluş la volan; Foto captură TikTok
Şofer în trafic, pe Valea Oltului, cu un bebeluş la volan; Foto captură TikTok

După ce un şofer care a fost filmat în timp ce se afla în trafic pe un drum naţional / european - DN7 / E81, ţinându-şi bebeluşul în braţe la volan, a fost amendat, poliţiştii vâlceni au decis să-i întocmească şi un dosar penal.

Un conducător auto a fost filmat în trafic pe Valea Oltului în timp ce conducea ţinând în braţe un bebeluş. Maşina era controlată cu genunchiul stâng, de către şofer. 

Imaginile realizate chiar de mama micuţului au fost iniţial postate pe reţelele de socializare şi au apărut marţi, 10 mai, în spaţiul public. Urmare a acestora, şoferul a fost găsit, audiat şi amendat cu 580 de lei, având în vedere că fapta s-a produs în trafic, pe un drum public, extrem de periculos şi de tranzitat. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, din Drăgăşani.

În cursul zilei de miercuri, 11 mai, Poliţia Vâlcea a luat decizia de a-i întocmi şoferului şi un dosar penal şi de a sesiza Protecţia Copilului. 

Contactat telefonic de un reporter „Adevărul”, directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea, a menţionat că a solicitat în regim de urgenţă o anchetă socială şi că în urma rezultatelor se va stabili ce măsuri se vor impune în acest caz. 

Bebeluş la volan, pe Valea Oltului - una dintre cele mai periculoase artere rutiere  din România (Sursă TikTok)

Rele tratamente aplicate minorului

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, întocmind şi un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Vâlcea, Georgiana Stancu.

Anterior, aceasta mai comunicase şi faptul că şoferul a fost sancţionat cu 580 de lei şi trei puncte de penalizare.

„Am cerut echipajului nostru mobil să-i caute de urgenţă pe părinţi”

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Vâlcea susţin că nu pot lua măsuri împotriva celor doi părinţi care se aflau cu bebeluşul în maşină. Aceştia precizează că în sesizarea trimisă de Poliţie nu se menţionează nicăieri că a fost pusă viaţa copilului în pericol. 

„Prima dată când m-aţi sunat încă nu aflasem despre acest caz. Între timp, m-am documentat şi am aflat că am primit pe mail o înştiinţare. Am solicitat, la rândul meu, ca în regim de urgenţă, să fie făcută o anchetă socială. În rest, nu prea avem ce să facem, nu le putem lua copilul. Nu avem o prevedere în acest sens. Am cerut echipajului nostru mobil să-i caute pe părinţi”, a menţionat directorul DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea, pentru „Adevărul”. 

Sursa citată a recunoscut şi că este posibil ca părinţii să nu pară interesaţi de demersul instituţiei: „Urmează să se facă ancheta socială, dacă îi vor primi pe angajaţii noştri... Şi dacă vor vrea să vină la consiliere...” 

„Amândoi sunt inconştienţi”

La ora la care reporterul „Adevărul” l-a contactat pe directorul DGASPC Vâlcea, acesta încă nu văzuse imaginile apărute în spaţiul public, iar Poliţia încă nu luase măsura de a deschide un dosar penal. De aceea, a menţionat: „Alte măsuri ţin doar de Poliţie. Dacă nu este considerată infracţiune... nu poate fi luat în calcul nici abuzul, nici violenţa, nu există nici o încadrare...  Nu scrie nicăieri în procesul verbal că i-a fost pusă viaţa în pericol copilului. Nu ne informează asupra acestui aspect... Cu moralitatea, ştiţi cum e... Dacă mă întrebaţi, fără să văd imaginile, cred că este mai mult o inconştienţă. Că dacă ar fi avut alte probleme de natură psihică, şoferul nu ar fi deţinut permis de conducere. Nu am văzut imaginile... Nu ştiam că era şi mama în maşină... Atunci, amândoi sunt inconştienţi!”, a declarat dr. Nicolae Badea.

În funcţie de raportul întocmit în urma anchetei sociale a reprezentanţilor DGASPC, se vor lua măsurile care se impun, mai ales după deschiderea de către poliţişti a dosarului penal pentru „rele tratamente aplicate minorului”.

Vă mai recomandăm şi: 

Inconştienţă. Bebeluş la volan pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România VIDEO

Kamikaze pe şosele: ce ascundea sub capotă una dintre maşinile implicate într-o coliziune. Reacţia Poliţiei

Coloană de maşini de 20 km pe un sens, pe Valea Oltului VIDEO

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite