Bucătarul care a murit în urma exploziei de la restaurantul din Caracal pregătea mâncare pentru o pomană
0
Ştefan Bîră, bucatarul care a murit în urma exploziei din bucătăria restaurantului din Caracal, de la sfârşitul săptămânii trecute, lucra în staţiunea Rânca. Patronul firmei îl chemase la Caracal pentru a pregăti mâncarea pentru o pomană. Familia lui Ştefan se pregăteşte acum de înmormântare.
Ştefan Bîra a suferit arsuri de gradul II şi III pe aproape 90 % din suprafaţa corpului. Deşi a fost transportat la un spital din Capitală, tânărul nu a supravieţuit. În plus, înainte să fie urcat în elicopterul SMURD, bărbatul a fost scăpat de pe targă de personalul medical al Ambulanţei din judeţul Olt.
Mătuşa lui Ştefan povesteşte că, în ziua în care s-a produs explozia, tânărul pregătea mâncarea pentru o pomană.
“Băiatul lucra la Rânca, nu la restaurantul din Caracal. Patronul lui i-a spus să meargă la acel restaurant pentru că trebuia să pregătească o pomană. Înainte de explozie, băiatul a sunat-o pe maică-sa să o întrebe cât arpacaş să pună la fiert pentru colivă. Apoi s-a întâmplat nenorocirea”, povesteşte Ioana Neteru, mătuşa tânărului decedat.
Familia lui Ştefan vrea ca vinovaţii să plătească pentru moartea lui. Mătuşa lui Ştefan Bîră consideră că şi personalul medical de pe Ambulanţă ar trebui să fie tras la răspundere pentru neglijenţă.
“Vrem să se facă dreptate iar vinovaţii să plătească. Şi cei de pe ambulanţă sunt vinovaţi, că au fost neglijenţi, Unul se uita la hârtii şi a dat drumul la targă, am văzut la televizor cum i-au dat drumul jos”, spune femeia.
Ştefan Bîră va fi înmormântat în comuna Stoileşti, din judeţul Vâlcea.
Citeşte şi: VIDEO Bucătarul rănit în urma exploziei de la Caracal a murit