Bătaie între elevi la Colegiul „Mircea cel Bătrân”: un băiat a fost bătut cu rozeta. Conducerea şcolii nu a luat măsuri şi nici nu a anunţat incidentul la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii C.N. Mircea cel Bătrân s-au luat la bătaie în urma unei discuţii pe o reţea de socializare. Foto arhivă Adevărul
Elevii C.N. Mircea cel Bătrân s-au luat la bătaie în urma unei discuţii pe o reţea de socializare. Foto arhivă Adevărul

Conducerea şcolii nu a luat nicio măsură împotriva bătăuşilor şi nici nu a anunţat incidentul la Poliţie, desi unul dintre elevi i-a aplicat colegului de clasă, cu o rozetă, mai multe lovituri în zona feţei. Părintele unui copil din aceeaşi clasă povesteşte că bătăuşul a recunoscut că ar fi fumat, înainte de incident, marijuana.

Incidentul a avut loc vinerea trecută, în jurul orei 12.45, înainte ca elevii clasei a IX-a F să înceapă orele. Cei doi băieţi au avut o dispută cu o zi înainte pe o reţea de socializare, iar scandalul a continuat la şcoală. Unul dintre băieţi a intrat în unitatea de învăţământ cu o rozetă şi i-a aplicat o corecţie dură colegului său de clasă. În momentul când profesorii au venit să-i despartă, bătăuşul a aruncat rozeta pe geam, în grădina şcolii. 

Bătaia i-a marcat pe unii dintre elevii clasei a IX-a F, care au ajuns acasă destul de abătuţi. 

„Copilul meu mi-a povestit întreg episodul. Am văzut că se temea să-mi spună dar, iniţial, am crezut că a luat o notă mică. Apoi mi-a spus că Alex, unul dintre colegi, a venit cu rozeta la şcoală şi l-a lovit cu pumnii şi rozeta pe Cătălin. Când au intrat profesorii în clasă, băiatul a aruncat rozeta pe geam”,  susţine părintele unui elev dintr-a IX-a F, sub protecţia anonimatului. 

Rozeta a fost găsită de elevi în curtea şcolii şi predată conducerii unităţii de învăţământ. 

La începutul acestei săptămâni, la ora de dirigenţie, adolescentul care şi-a bătut colegul cu rozeta a recunoscut şi că a fumat înainte „un pai”. 

„Luni, de la şapte seara, copiii au avut dirigenţie. Doamna dirigintă l-a întrebat pe Alex, din nou, ce s-a întâmplat, ce a fumat. Băiatul a recunoscut că a fumat un pai, adică o ţigară în care e băgată marihuana. Elevul nu a spus de unde are ţigara, ci doar că a găsit-o în ghizdan”, mai spune părintele unui elev de la a IX-a F. 

Bătaia nu a fost raportată la Poliţie 

Imediat după bătaie, băiatul lovit a stat câteva ore în cabinetul medical al şcolii. Conducerea unităţii de învăţământ a discutat cu părinţii celor doi elevi, dar nu a considerat necesar să raporteze incidentul la Poliţie, deşi este ilegal să deţii o rozetă în spaţii publice. 

„Incidentul de vinerea trecută nu ne-a fost adus la cunoştiinţă  deşi am păstrat legătura cu doamna director adjunct. Inclusiv aseară, am participat la o şedinţă cu părinţii elevilor de la a XI-a H. Nu cunosc nimic legat de acest incident” a precizat Cătălin Cîrstea, agent şef adjunct in cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. 

Conducerea şcolii spune că e un caz izolat

Conducerea şcolii nu doar că nu a raportat incidentul, dar nici nu a luat vreo măsură în acest caz deşi a trecut o săptămână de când cei doi elevi s-au bătut. 

„Eu şi alţi părinţi ne aşteptam să fim chemaţi la şcoală, dirigintele să ne dea nişte explicaţii, să ne spună ce măsuri s-au luat. Nu cred că elevii mai sunt în siguranţă în această şcoală. Trimitem copiii la şcoală, dar nu răspunde nimeni pentru siguranţa lor, pentru ce se întâmplă în clasă? Mă gândesc foarte serios ca în semestrul II să-mi mut fata la altă altă unitate de învăţământ”, mai spune părintele unei eleve din clasa a IX-a F, de la C.N. Mircea cel Bătrân. 

Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Adrian Pană, susţine că celor doi elevi li se vor scădea notele la purtare, iar incidentul de vinerea trecuta este unul izolat. 

„S-a întrunit Consiliul profesoral al clasei, iar doamna dirigintă a propus scăderea notei la purtare cu două puncte celor doi elevi. Urmează ca această propunere să fie discutată în Consiliul profesoral al scolii. Este un incident izolat, n-au mai fost probleme la a IX-a F. Nu ştiu ca elevul să fi fumat în clasă, eu ştiu că a fumat pe stradă, o ţigară, atât. Am discutat cu elevul de trei ori, am discutat cu doamna dirigintă”, a declarat Adrian Pană. 

Trei incidente într-o săptămână

Incidentul de vinerea trecută nu este unul izolat, cum lasă să se înţeleagă directorul şcolii. Cu două zile înainte, un alt elev al C.N. Mircea cel Bătrân a fost agresat, dar, de această dată, de doi elevi de la Colegiul Tehnic Energetic. De asemenea, ieri, conducerea unităţii de învăţământ a solicitat ajutor Poliţiei pentru a preveni producerea unui alt incident, după ce o elevă a C.N. Mircea cel Bătrân şi-a chemat prietenul în şcoală pentru a-i aplica o corecţie unui coleg de clasă. În acest caz, poliţiştii nu au  mai fost nevoiţi să intervină întrucât tinerii nu s-au mai întâlnit. 

„La noi au fost sesizate două incidente. Primul a avut loc miercurea trecută, doi elevi de la Colegiul Energetic au intrat în incinta Colegiului Mircea cel Bătrân, au avut un conflict cu un elev pe motiv că acesta ar fi postat pe o reţea de socializare nişte lucruri care i-au deranjat.  Nu au fost agresiuni grave, baiatul de la C.N. Mircea cel Bătrân a fost împins şi a primit două palme. Cei implicaţi au vârsta de 15 ani, incidentul a fost sesizat la aproximativ trei ore de la producere de către dirigintele elevului agresat. S-au încheiat actele procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire, faptă pedepsită de Codul Penal. Dosarul se va înainta Parchetului”, a mai spus Cătălin Cîrstea, agent şef adjunct in cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. 

Multe din incidentele de la C.N. Mircea cel Bătrân au loc din cauza faptului că liceul nu are paznic, iar străinii pot intra oricând în şcoală. În plus, jandarmii care patrulează în zona şcolilor din Râmnic nu pot interveni în cazul altercaţiilor care au loc în incinta colegiului. Directorul şcolii, profesorul Cătălin Pană, spune că va închide  toate cele trei intrări în liceu în timpul programului şcolar. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite