Polițiștii din Măgurele au folosit arma pentru a opri un șofer care încerca să fugă

0
Publicat:

Polițiștii din Măgurele îl somaseră inițial să oprească după ce a fost surprins de radar cu o viteză mai mare decât limita legală prin localitate. Acesta a ignorat cererile poliției iar oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a-l putea prinde și imobiliza.

Autospecială poliție FOTO: Shutterstock
Autospecială poliție FOTO: Shutterstock

„La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 23:45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii orașului Măgurele au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care fusese înregistrat cu aparatul radar, circulând cu viteza de 85 de km/h, pe un tronson de drum, din localitatea Jilava, unde limita maximă de viteză este de 50 km/h.

Întrucât persoana care conducea autoturismul nu a oprit, polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului, care și-a continuat deplasarea până în București, pe Soseaua Giurgiului, unde a oprit în dreptul unui imobil.

Imediat, din autovehicul a coborât un bărbat, care a fugit, încercând să scape de urmărire, pentru a nu fi prins.

Polițiștii l-au somat legal și au folosit armamentul din dotare, executând un singur foc de avertisment, în plan vertical, context în care, au reușit prinderea și imobilizarea persoanei respective.

La solicitarea organelor de poliție, bărbatul de 30 de ani, a refuzat testarea cu aparatele din dotare, în vederea stabilirii prezenței în organism a alcoolului ori a substanțelor psihoactive, și a fost condus la un spital din București, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cadrul activităților de verificare, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul respectiv figurează cu dreptul de a conduce autovehicule, anulat.

În cauză, a fost deschis dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma probatorului administrat, polițiștii orașului Măgurele au dispus măsura preventivă reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul respectiv, iar astăzi, 4 octombrie a.c., procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se arată în comunicatul transmis miercuri de Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov.

Știri locale



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite