VIDEO Percheziţii în Prahova şi în Spania la o grupare specializată în trafic de persoane şi proxenetism. Şapte persoane au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile din dosar au fost făcute atât în Prahova cât şi în Spania. FOTO captură video
Percheziţiile din dosar au fost făcute atât în Prahova cât şi în Spania. FOTO captură video

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori DIICOT Ploieşti au destructurat o grupare de criminalitate organizată, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, care opera pe relaţia România-Spania. Cinci persoane au fost reţinute în România, iar şapte au fost arestate în Spania.

Poliţişti din cadrul BCCO Ploieşti şi procurorii DIICOT Ploieşti, ajutaţi de o echipă formată din poliţişti spanioli şi un analist din cadrul EUROPOL, au efectuat 17 percheziţii în judeţul Prahova, la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale axată pe trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În urma percheziţiilor din Prahova au fost audiate 20 de persoane, iar cinci persoane bănuite în cauză au fost reţinute.

Cercetările au arătat că, începând din anul 2011, membrii grupării ar fi racolat peste 20 de tinere, printre care minore, pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie şi Spania, în scopul exploatării sexuale. Aici, tinerele ar fi fost determinate să practice prostituţia în folosul membrilor grupării infracţionale.

În luna ianuarie, poliţişti din cadrul BCCO Ploieşti şi procurorul de caz s-au deplasat în Spania, unde au efectuat percheziţii la locuinţele liderilor grupării infracţionale. Şapte persoane au fost arestate pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru infracţiunile de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciul Roman de Informaţii.

Mai puteţi citi

Percheziţii în Capitală şi în două judeţe din ţară într-un dosar de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE. Mai multe percheziţii au loc, marţi, în Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals. În acest caz ar fi vizat şi Ştefan Poenaru, patronul Agrofarm Călăraşi.

VIDEO Consiliul Judeţean şi DGASPC Hunedoara sunt vizate într-un dosar de corupţie. Sechestru pe birourile şefilor. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au percheziţionat în această dimineaţă mai multe birouri din Consiliul Judeţean Hunedoara şi din sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Vizaţi de anchetă sunt secretarul judeţului Dan Daniel, şefa DGASPC, Monica Georgescu şi funcţionari Dana Gîrjob şi Mihaela Ştefan.


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite