VIDEO FOTO Ploieştiul era galben-albastru înainte de tragedia în care un suporter a murit în drum spre meci. Mii de suporteri au plecat spre Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mici sau mai mari, suporterii erau foarte fericiţi îninte de plecarea spre Capitală. Paul îşi doreşte un nou trofeu la Ploieşti. FOTO Dana Mihai
Mici sau mai mari, suporterii erau foarte fericiţi îninte de plecarea spre Capitală. Paul îşi doreşte un nou trofeu la Ploieşti. FOTO Dana Mihai

Câteva mii de suporteri ai „lupilor galbeni“ au plecat miercuri după-amiază spre Capitală, într-un tren special închiriat, în microbuze şi în maşini personale pentru a-şi susţine echipa de suflet în meciul pentru Supercupa României, dintre Petrolul şi Steaua. Nimic din fericirea generală din oraş nu prefigura tragedia în care un suporter a murit, după ce a căzut din tren

Tot Ploieştiul a fost miercuri galben-albastru. Mii de suporteri îmbrăcaţi în culorile echipei FC Petrolul, agitând steaguri imense sau doar fulare, se pregăteau pentru o seară specială şi un meci al orgoliilor, disputat de la ora 20.45, pe Arena Naţională, între „lupii galbeni“, deţinători ai trofeului Cupa României, şi Steaua Bucureşti, campioana en-titre.

Ca şi în ziua meciului de Cupă, pe 1 iunie, câteva mii de ploieşteni care formează una dintre cele mai frumoase galerii din ţară, au ales să-şi susţină echipa chiar pe stadion. Mulţi au ales să facă deplasarea spre Bucureşti cu microbuze sau autocare închiriate, cu maşinile personale, iar peste o mie dintre ei cu un tren, închiriat de la CFR.

Aşa se face că, în jurul orei 16.30, întreg sudul oraşului, în apropierea gării, dar şi peroanele s-au colorat brusc în galben şi albastru, iar cântecele de galerie s-au auzit de la mare distanţă. Mai mici sau în vârstă, echipaţi cu fulare, tricouri galbene, steaguri imense sau diverse accesorii de „lupi“, suporterii au făcut o ultimă repetiţie înainte de plecarea trenului, programată pentru ora 17.00.

Cei mai extravaganţi şi-au făcut modele în păr cu FCP, şi-au colorat părul în albastru, măcar pe alocuri sau şi-au expus tatuajele în care se regăsea, evident, numele echipei Petrolul.

Emoţionat de deplasare şi meciul de miercuri seară, un puşti, Paul, îmbrăcat ca la carte, cu tricou, şi dotat cu un steag, a vrut neapărat să le transmită jucătorilor, înainte de urcarea în tren, că vrea să facă o fotografie, la Ploieşti, şi cu trofeul de Supercupa României. 

În deplasarea cu trenul, suporterii au fost însoţiti de câteva zeci de jandarmi, dar şi de poliţişti. Chiar şi aşa, mecanicul, la rândul lui un fan înfocat, care şi-a decorat locomotiva cu steaguri galbene şi albastre, a fost nevoit să întârzie aproximativ cinci minute, din cauza unui suporter care a vrut să-şi facă o ultimă provizie de bere pentru călătoria spre Bucureşti.

Peste foarte puţin timp, bucuria generală avea să fie îndoliată de moartea unui suporter care a căzut din tren. Eforturile medicilor, veniţi cu o ambulanţă şi un elicopter SMURD, au fost zadarnice.

Suporterii care au mers la Bucureşti cu trenul se vor întoarce după meci cu aceeaşi cursă. Iar în cazul în care jucătorii de la Petrolul vor câştiga trofeul de Supercupa României, iar moartea suporterului va putea fi trecută cu vederea, câteva mii de ploieşteni vor petrece în stradă, până târziu în noapte, victoria „lupilor galbeni“ în faţa Stelei Bucureşti.

Vă mai recomandăm

VIDEO Un suporter de la Petrolul Ploieşti a murit după ce a căzut din trenul care ducea fanii la meciul de Supercupă

Petrolul – Steaua, duel pentru Supercupă. Contra: „Steaua poate fi considerată favorită a acestei partide”

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite