Petrolul – Steaua, duel pentru Supercupă. Contra: „Steaua poate fi considerată favorită a acestei partide”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra are şi probleme de lot. FOTO fcpetrolul.ro
Cosmin Contra are şi probleme de lot. FOTO fcpetrolul.ro

La mai puţin de o lună şi jumătate distanţă de visul împlinit al câştigării Cupei României, FC Petrolul se află în faţa unei noi mari performanţe, având posibilitatea să aducă încă un trofeu în vitrina clubului. Miercuri seară, de la ora 20.45, pe „Arena Naţională” din Capitală, “lupii” se vor lupta cu campioana en-titre, Steaua Bucureşti, pentru Supercupa României.

Antrenorul Cosmin Contra a prefaţat duelul într-o conferinţa de presă oficială, organizată, marţi, la “Arena Naţională”.

Este primul meci oficial al sezonului, unul în care vom întâlni campioana României, o echipă care a defilat în campionatul trecut şi a ajuns într-o fază avansată din Europa League. O formaţie cu mare experienţă şi care, din punctul meu de vedere, poate fi considerată drept favorită a acestei partide”, a spus tehnicianul “galben-albaştrilor”.

“Încerc să-i mobilizez pe jucători, să nu se mulţumească doar cu un trofeu. Eu sunt foarte ambiţios, vreau să câştig această Supercupă şi sper să le transmit şi băieţilor acelaşi lucru. Să-i fac să înţeleagă că avem o şansă mare şi că trebuie să se bată pentru ea până la capăt”, a adăugat Contra.

Ploieştenii se confruntă, înaintea duelului cu Steaua, cu mai multe probleme de efectiv, mai mulţi jucători urmând, din diverse motive, să absenteze. “Avem destul de multe probleme de lot, ultima apărută odată cu situaţa lui Bokila... Bornescu şi Geraldo sunt suspendaţi, Marinescu şi Morar accidentaţi, Alcenat este la naţională, iar Teixeira are doar o săptămână de antrenamente după cinci săptămâni de vacanţă. Dar, nu mă plâng, pentru că avem 25 de jucători în lot, am încredere totală în ei şi sunt sigur că fotbaliştii care vor intra pe teren vor face totul pentru a câştiga acest trofeu”, a declarat Contra.

„Steaua nu-l mai are pe Rusescu şi, statistic vorbind, se poate spune că a pierdut 24 de goluri, atâtea câte acesta a marcat în sezonul trecut. Dar, am văzut că Mihai Costea a avut evoluţii foarte bune în meciurile de pregăitre din Anglia, iar Stanciu este o achiziţie foarte bună, un jucător dinamic, cu reale calităţi. În rest, în afară de Rusescu şi de Chipciu, Steaua este, în general, echipa din sezonul trecut”, a mai spus Cosmin Contra.

Partida dintre FC Petrolul şi Steaua va începe la ora 20.45 şi va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre şi Aurel Oniţa. Arbitru de rezervă va fi Istvan Kovacs, iar ca arbitri adiţionali au fost delegaţi Cristian Balaj şi Alexandru Tudor.

Mai puteţi citi

Bokila a refuzat să intre la pregătirea pentru Supercupă. Clubul Petrolul a demarat suspendarea jucătorului

FOTO Sesiune de autografe înainte de Supercupa României. Fotbaliştii Petrolului s-au întâlnit cu sute de fani
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite