UPDATE Motociclist de performanţă, cercetat pentru că a vrut să dea mită 15.000 de euro unui poliţist din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vârgolici (centru) este un cunoscut motociclist de performanţă. FOTO Facebook
Daniel Vârgolici (centru) este un cunoscut motociclist de performanţă. FOTO Facebook

Motociclistul, om de afaceri a fost prins în oraşul Buzău în timp ce conducea maşina, deşi avea permisul de conducere anulat şi era sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul i-a promis poliţistului 15.000 de euro

UPDATE ORA 17.10

Magistraţii Tribunalului Prahova au decis joi să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Daniel Vârgolici. Acesta a fost obligat la măsura de a nu părăsi ţara timp de 29 de zile.

UPDATE ORA 14.20

Afaceristul din Bucureşti, reţinut de poliţişti pentru dare de mită este un cunoscut motociclist de performanţă,  membru al echipei Amckart Racing. Daniel Vârgolici practică motociclismul de viteză pe aeroporturi, în cadrul Federaţiei Române de Motociclism.

În momentul în care a fost prins, avea o alcoolemie de peste 1 la mie şi s-a dovedit că avea permisul anulat încă din 2002.

ORA 11.20

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări faţă de Daniel Vârgolici, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Pe 6 mai, omul de afaceri a promis suma de 15.000 euro unui subofiţer care lucrează la Biroul Rutier de la Poliţia Municipiului Buzău, denunţător în cauză, pentru ca acesta să nu îndeplinească formalităţile legale de constatare a infracţiunilor săvârşite de inculpat la regimul circulaţiei.

Bărbatul fusese depistat conducând pe drumul public, în municipiul Buzău, un autoturism, în condiţiile în care avea permisul de conducere anulat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe 8 mai, Daniel  Vârgolici a dat lucrătorului de poliţie 1.800 euro şi 1.000 lei, promiţându-i acestuia că, ulterior, îi va da şi diferenţa de bani până la cea promisă iniţial. Procurorii au organizat flagrantul, iar bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.

Mai puteţi citi

Patru suspecţi, audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru infracţiuni de corupţie
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite