Un violator de copii din Ploieşti, scandal în instanţă. A fost trimis în judecată într-un nou dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Costin Frumuzache, un tânărul din Ploieşti condamnat la 16 ani de închisoare pentru viol şi tentative de viol asupra unor fetiţe, a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal. Frumuzache a jignit în timpul procesului pe una dintre judecătoare, iar acum este acuzat de încălcarea solemnităţii şedinţei.

Pentru această nouă faptă penală, Marius Costin Frumuzache riscă să primească încă o condamnare cu închisoare de până la trei luni, conform Codului Penal.

Surse judiciare au declarat pentru ”Adevărul” că Marius Frumuzache a jignit un magistrat în timpul unei şedinţe de judecată în care ceruse revizuirea sentinţei sale. Potrivit surselor citate, Frumuzache i-ar fi spus judecătoarei că ”simte repulsie faţă de el şi este frustrată pentru că şi ea şi mama ei au fost violate”.

Comportamentul indecent în sala de judecată este considerat faptă penală, astfel că pe numele lui Marius Frumuzache a fost deschis un nou dosar penal pentru încălcarea solemnităţii şedinţei. Codul Penal în vigoare prevede că ”întrebuinţarea de cuvinte ori gesturi jignitoare sau obscene, de natură să perturbe activitatea instanţei, de către o persoană care participă sau asistă la o procedură care se desfăşoară în faţa instanţei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi a fost deferit justiţiei în data de 23 martie 2018, iar următorul termen a fost programat în data de 13 septembrie.

Cauza a trecut de camera preliminară, iar acum se află în faza de judecată pe fond pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Ploieşti.

Marius Frumuzache este tânărul care a îngrozit Ploieştiul, în vara anului 2011, fiind acuzat că a violat o fetiţă în vârstă de zece ani şi a atacat alte două minore pe care a vrut să le violeze.

Pe lângă faptele de viol şi tentativă de viol asupra unor minore, Frumuzache a mai fost găsit vinovat şi pentru pornografie infantilă, pentru această faptă fiind condamnat la şase ani de închisoare.

El a fost condamnat definitiv, în 2012, la 16 ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune morale către victime în valoare de 200.000 de lei în total.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite