Un poliţist din Prahova, ameninţat cu moartea şi blestemat de un infractor, a obţinut daune morale în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţist ultragiat în timpul unor percheziţii a obţinut daune morale în instanţă FOTO Arhivă
Poliţist ultragiat în timpul unor percheziţii a obţinut daune morale în instanţă FOTO Arhivă

Nicolae Dumitru, un bărbat din comuna prahoveană Dumbrăveşti, cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale către un agent de poliţie din Prahova, fiind găsit vinovat pentru ultraj.

Nicolae Dumitru a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, instanţa impunând şi plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei către agentul de poliţie Răzvan Cristinoiu, ameninţat cu moartea şi înjurat în timpul unor percheziţii domiciliare.

Sentinţa pronunţată de Judecătoria Ploieşti, vineri, 17 iunie 2022, nu este definitivă.

Fapta pentru care Nicolae Dumitru a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ultraj s-a petrecut pe 11 noiembrie 2021, în timpul unor percheziţii domiciliare făcute de poliţiştii prahoveni în comuna Dumbrăveşti, într-un dosar de furt de lemne. În timp ce se afla în curtea suspectului vizat de anchetă, poliţistul Cristinoiu a fost ameninţat cu moartea, a fost ameninţat că i se va ucide copilul în vârstă de 8 ani, dar şi că soţia lui va avea de suferit. 

Ameninţările au venit din partea lui Nicolae Dumitru, un individ cunoscut în comunitate pentru comportamentul său violent.

Întreg dialogul a fost înregistrat video, iar pe înregistrare se aud ameninţările făcute la adresa poliţistului aflat în exerciţiul funcţiunii.

”Vreţi să-ţi omor eu copilul, să-ţi omor familia? Îi tai gâtul la copilul tău,”, ”O prind eu pe nevasta ta”, ”cum te ţii tu de copiii mei, aşa o să mă ţin eu de familia ta”, ”O să-ţi omor nevasta şi copilul, îţi arăt eu cine sunt, cum tu te ţii de capul copiilor mei”, ”Bă, dacă nu te termini, să dea Dumnezeu să nu mai ai copii!”, au fost doar o parte dintre ameninţările adresat de infractor poliţistului.

Acesta din urmă a declarat în faţa instanţei că a decis să se adreseze justiţiei, fiindu-i teama ca fiul său în vârstă de 8 ani, dar şi socrii săi care locuiesc în aceeaşi comună cu agresorul, să nu păţească ceva.

Instanţa i-a dat dreptate poliţistului şi a dispus condamnarea bărbatului. Nicolae Dumitru are posibilitatea să atace la instanţa superioară decizia Judecătoriei Ploieşti. 

Vă mai recomandăm: 

Departamentul de Stat al SUA, despre drepturile omului în România: Corupţie generalizată şi ameninţări la adresa ziariştilor DOCUMENT 

Sindicatul Europol: Poliţia Română operează spălătorii auto ilegale

PloieştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite