Un copil cu două penisuri s-a născut la maternitatea din Ploieşti. Cazul medical fără precedent îi bulversează pe medici: „Nu ştim dacă este singura problemă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii urmează să stabilească dacă băiatul are şi alte malformaţii în afara de prezenţa celor două penisuri
Medicii urmează să stabilească dacă băiatul are şi alte malformaţii în afara de prezenţa celor două penisuri

Medicii din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti se confruntă cu un caz medical fără precedent. Un copil s-a născut cu malformaţie rară: are două penisuri.

Copilul a venit pe lume sâmbătă, 13 octombrie, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti. A fost născut pe cale naturală, iar mama nu a făcut până la momentul naşterii nicio ecografie.

Medicii se tem ca băiatul să nu aibă şi alte malformaţii ascunse, motiv pentru care băieţelul va fi transferat împreună cu mama sa la un spital din Bucureşti pentru investigaţii amănunţite.

”A fost o naştere normală, în schimb aş vrea să specificaţi că este vorba despre o pacientă care nu a fost niciodată la un consult până la naştere. Nu a făcut niciun fel de investigaţie în cursul sarcinii”, a declarat medicul Călin Boeru, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

Medicul a precizat că este prematur să se pronunţe în privinţa stării de sănătate a bebeluşului pentru că micul pacient va avea nevoie de investigaţii de specialitate.

”Este foarte greu de spus exact care este starea de sănătate a bebeluşului, în momentul în care discutăm despre o malformaţie de genul acesta, care are legătură cu dezvoltarea intrauterină. Nu se poate discuta dacă este o singură problemă, motiv pentru care copilul şi părinţii trebuie să meargă la investigaţii genetice. Copilul va merge la o clinică de specialitate în Bucureşti, într-un centru care se ocupă cu investigaţii de genul acesta. Este o situaţie, în opinia noastră foarte rară, de fapt noi nemaîntâlnind până acum o astfel de problemă. Nu putem să ne raportăm decât la literatura de specialitate. Nu ştiu dacă este singura malformaţie, singura problemă”, a concluzionat medicul Călin Boeru.

Surse medicale au declarat că băieţelul are un penis în zona normală şi un al doilea poziţionat sub scrot.

Cel mai probabil, copilul va fi transferat în cursul zilei de marţi, 16 octombrie, la un spital din Bucureşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite