Trei traficanţi care aduceau droguri din Spania, prinşi în Prahova. Mascaţii au găsit cocaină şi ecstasy la percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficanţii au primit drogurile într-o cutie plină cu haine FOTO captură video
Traficanţii au primit drogurile într-o cutie plină cu haine FOTO captură video

Manuel Ionuţ Stoica. Georgian Andrei Lupea şi Valentin Marian Năstase sunt cei patru bărbaţi prinşi, luni 14 februarie, de către procurorii DIICOT din Ploieşti în timp ce încercau să plaseze pe piaţă droguri de risc şi mare risc.

Substanţele interzise au ajuns în Prahova prin aceeaşi metodă devenită deja clasică: pachet la curier.

Cei trei traficanţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi 15 februarie, au fost prezentaţi instaţei de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor surse judiciare, în pachetul primit de traficanţi se afla inclusiv cocaină.

Şedinţa a început la orele 15.30, astfel că instanţa urmează să se pronunţe în curând.

În acest context, a fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant, fiind depistate două persoane, care aveau asupra lor un colet ce conţinea cantităţile de 536,5 grame de canabis, 263,26 grame de rezină de canabis, 5,28 grame pulbere ce conţine cocaină, 12 comprimate care conţin ca substanţă activă MDMA, 48 de comprimate şi 0,79 g pulbere care conţin ca substanţă activă MDMA droguri cu privire la care există bănuiala rezonabilă că au fost expediate din Spania.
Acţiunea a fost urmată de punerea în aplicare a 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, precum şi a 30 de mandate de aducere.
În urma activităţilor, au fost descoperite şi au fost ridicate cantităţile totale de aproximativ 700 de grame de canabis, 300 de grame de rezină de canabis, 5 grame de cocaină, 100 de comprimate ecstasy şi seminţe de cannabis, 3 cântare, 5 grindere, o puşcă cu aer comprimat, şi mai multe bunuri folosite la depozitarea şi porţionarea drogurilor, precum şi 4.800 de lei şi 360 de euro.
În cauză s-a reţinut că persoanele cercetate s-au aprovizionat cu canabis, rezină de canabis, cocaină şi comprimate ecstasy din Spania, substanţele ilicite fiind comercializate către consumatori din judeţul Prahova.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti au dispus reţinerea a 3 persoane cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că erau implicate în traficul de droguri, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv. De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar faţă de alte 2 persoane cercetate în cauză.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite