Sugestii pentru ultimele zile de vacanţă. Excursii off-road, la altitudini de peste 1.800 de metri, cu popas la stână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalul verii şi implicit al vacanţei este dedicat, de regulă, excursiilor la munte. Pentru a evita rutina pe traseele clasice, puteţi opta pentru mai multă adrenalină într-o caravană off-road cu maşini de teren special modificate.

Oferte pentru astfel de excursii puteţi găsi în staţiunile din zona Valea Prahovei, dar important, atunci când faceţi alegerea, să vă asiguraţi că organizatorii au autorizaţie în acest sens.

Trasee pe drumuri forestiere şi gol alpin, în maşini special echipate, peisaje care taie respiraţia, popasuri la stână, bulz preparat chiar de ciobani, bere răcită în apa de izvor, asta înseamnă pe scurt o excursie off-road.

Traseele nu sunt bătute în cuie, ele pot fi alese în funcţie de dorinţa grupului de turişti şi de ce obiective vor cei mai mulţi să atingă. Pot fi excursii lejere, pe traseu de dificultate medie, care nu durează mai mult de trei ore, sau trasee dificile, care pot fi parcurse pe durata unei întregi zile.

Imagine indisponibilă

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee abordate pentru off road şi enduro se află în Munţii Baiului.

”Se pleacă de la telegondola din Azuga, din Buşteni din zona Zamora sau din Sinaia din Valea lui Bogdan. Folosim Mitzubishi Pajero, Nisan Patrol şi Duster, toate special modificate. Depinde de persoane. Dacă îşi doresc mai multă adrenalină, le oferim cel mai lung şi puternic traseu. Urcare prin Azuga şi coborâre prin Trăisteni spre Orjogoaia, undeva lângă  Valea Doftanei şi se poate continua şi spre Muntele Roşu, în masivul Ciucaş, dar este foarte departe şi puţini rezistă. Sunt drumuri forestiere pe care urcăm şi apoi ieşim în gol alpin. Acest traseu durează cu tot cu popasuri undeva la şase, şapte ore. Cel mai simpliu traseu, de trei ore este cu pornire din Sinaia, Buşteni, Azuga”, explică Mihai, organizator de excursii off road.

Imagine indisponibilă

Turiştii pot alege să mănânce la stână sau la cabanele din zona Azuga-Predeal FOTO facebook/luc.mihai

Într-o astfel de caravană se merge minimum două, maximum cinci persoane într-o maşină, iar participanţii nu trebuie să aibă un echipament anume de protecţie. Totuşi, având în vedere că traseele se află la altitudini de peste 1.800 de metri, este bine să aveţi haine groase de munte şi încălţăminte comodă, dar călduroasă şi, bine ar fi, impermeabilă.

Imagine indisponibilă

Peisajele din Munţii Baiului sunt printre cele mai spectaculoase FOTO facebook/luc.mihai

Pentru că o astfel de excursie durează întreaga zi de cele mai multe ori, organizatorii pot oferi o masă la stână, cu preparate specifice sau la cabanele întâlnite în drum.

În funcţie de complexitatea traseului, costurile pentru o persoană pornesc de la 150 de lei şi ajung până la 300 de lei.

Imagine indisponibilă

FOTO facebook/luc.mihai

Este important de reţinut faptul că astfel de caravane off road se pot organiza chiar şi în timpul iernii, însă din traseu vor fi eliminate popasurile la stână.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite