Sorin Blejnar şi alte două persoane au fost denunţate de Cornel Costea, fostul şef al Vămii Ploieşti

0
0

Procurorii DNA speră ca ancheta în dosarul corupţiei din vămi să ajungă până la "Regină". Afirmaţia a fost făcută, joi, de către un anchetator anticorupţie, în faţa magistraţilor care au judecat cererea de punerea în libertate a lui Cornel Costea, fostul şef al Biroului Vamal Ploieşti, relatează Gândul.

Procurorul de şedinţă al DNA - care este şi procurorul care instrumentează dosarul - şi-a susţinut cauza, spunându-le judecătorilor că ancheta în cazul Costea se va extinde, urmând să ajungă la persoane cu funcţii înalte.

Declaraţia acestuia se bazează pe faptul că fostul şef al Vămii Ploieşti a fost cooperant în timpul anchetei. Cornel Costea a recunoscut faptul că a luat şpagă, cuantumul acesteia, şi, în plus, a precizat şi cu cine a împărţit banii. Acesta a descris în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, a primit suma de 90.000 lei, din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.."

Pe cine a denunţat Cornel Costea

Surse judiciare susţin este vorba de Paul Petrof, director coordonator DRAOVB (Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti); Ştefăniţă Prisăcaru, fost şef Compartiment Verificări Interne ANAF; Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, mai relatează Gândul.

Cei trei urmează să fie audiaţi de DNA, cel mai probabil în calitate de martori, urmând ca alte măsuri să fie luate în cazul în care vor exista suficiente probe care să întărească denunţul lui Cornel Costea.

Blejnar a comentat: "L-am numit pe Cornel Costea la Vama Ploieşti în baza reglementărilor din Constituţie. Este foarte puţin credibilă o declaraţie a unui om arestat pentru corupţie".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri