Noi detalii în scandalul poliţiştilor din Târgovişte bătuţi la o înmormântare: şase oameni ai legii au ajuns la spital, trei agresori au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Continuă scandalul în care mai mulţi poliţişti de la IPJ Dâmboviţa au fost bătuţi cu pumnii şi cu picioarele, pe şoseaua de centură a Târgoviştei, în timp ce cortegiul funerar ducea la groapă trupul neînsufleţit al fetiţei de 13 ani care a fost omorâtă, pe trecerea de pietoni, de un şofer vitezoman.

Rudele îndurerate au fost deranjate de prezenţa oamenilor legii în cortegiul funerar şi au sărit la bătaie.

În urma incidentelor, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. 

Ei sunt acuzaţi de ultraj, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii si linistii publice. 

Rudele fetei ucise pe trecere s-au revoltat în momentul în care au aflat că nu mai au voie să treacă prin faţa casei şoferului vinovat cu cortegiul funerar, aşa cum ar fi dorit. 

Mai mult, i-a deranjat şi prezenţa poliţiştilor printre ei.  

Tatăl copilului spune că nu ştie de la ce a izbucnit scandalul exact, dar că rudele îndoliate au fost deranjate de poliţişti.

„Comandantul Nelu Moraru era printre noi. De la el au plecat toate. Nu mă lăsa să îmi duc copilul, stătea numai în drumul nostru”, ne-a spus tatăl fetiţei.

    

Mătuşa unui bărbat reţinut spune că agresorii au fost incitaţi de poliţişti. „Sunt nevinovaţi, au fost incitaţi de poliţie. Mascaţii, fără să facă nimic, au sărit pe ei. Unul dintre nepoţii mei a ridicat mâinile, au venit mascaţii şi l-au luat. L-au bătut până a făcut pe el”, spune femeia.

„Şi ei ne-au bătut”

Bărbaţii reţinuţi nu se consideră vinovaţi de escaladarea situaţiei şi spun că au fost provocaţi. A lovit cine a putut. 

„Nu suntem vinovaţi. Nu i-am jignit, absolut nimic. Au dat şi ei, am dat şi noi. Şi ei ne-au bătut. Nu ştiu cine a început. Eram la înmormântare”, au spus bărbaţii reţinuţi.

 

„La acest moment s-a pus în mişcare acţiunea penală, au dobândit calitatea de inculpaţi în cauză, iar procurorul de caz am înţeles că formulează acţiune de arestare preventivă a celor trei. Ei se consideră nevinovaţi”, a declarat avocata celor trei, Janina Pană.

Oamenii legii au fost încercuiţi şi bătuţi, fiind nevoie de o intervenţie în forţă a mascaţilor şi a jandarmilor. Chia şi-aşa, mai mulţi poliţişti au fost loviţi.

„S-au prezentat şase pacienţi în urma unei agresiuni, aceştia având o serie de leziuni foarte vizibile. Unul dintre pacienţi avea o fractură la metacarpul 5, alţi doi aveau traumatisme cranio cerebrale şi cranio faciale, iar toţi la un loc aveau contuzii, echimoze şi escoriaţii”, a precizat Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. 

Cei trei bărbaţi reţinuţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Târgovişte, pentru dispunerea unor măsuri preventive.  

„Poliţiştii agresaţi nu au suferit leziuni grave. Toate aceste fapte comise prezintă un grad ridicat de pericol social şi au un impact major asupra climatului de ordine şi siguranţă publică”, a precizat cms. şef Albert Coman, adjunctul Poliţiei Municipiului Târgovişte.

Pe de altă parte, la nivelul MAI a fost demarată o anchetă internă în legătură cu felul în care a fost gestionat întregul eveniment.  

     

Vă recomandăm să mai citiţi:

Înmormântarea la care cinci poliţişti au fost bătuţi de rudele îndoliate. Trei bărbaţi, reţinuţi VIDEO

Poliţişti bătuţi în stradă. Scandal monstru la înmormântarea fetiţei de 13 ani lovită mortal, pe trecere, de un şofer vitezoman VIDEO

Fată de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni, în Târgovişte. Şoferul, un tânăr de 22 de ani VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite