Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful de la Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cercetaţi disciplinar în cazul scandalului de la înmormântare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti batuti tgv

În urma analizei, şeful Poliţiei Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cu funcţii de execuţie, sunt cercetaţi disciplinar, în cazul scandalului de la înmormântarea care a avut loc în Târgovişte.

În urma analizei, şeful Poliţiei Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi 2 poliţişti, cu funcţii de execuţie, sunt cercetaţi disciplinar, în cazul scandalului de la înmormântarea care a avut loc în Târgovişte.

Oamenii legii sunt cercetaţi pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea fetiţei de 13 ani, lovită pe o trecere de pietoni. 

În urma scandalului, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful Poliţiei Târgovişte şi alţi trei poliţişti, pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea din Târgovişte unde oamenii legii au fost bătuţi, transmite Poliţia Română. 

De asemenea, poliţiştii au deschis alte două dosare penale pentru ultraj. 

Comunicatul integral al Poliţiei Române

„Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. şi I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare şi conducere a misiunii.

Din cadrul I.G.P.R., la Târgovişte, s-au deplasat specialişti ai Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliţiei Municipiului Târgovişte.

Având în vedere cele constatate, şeful Poliţiei Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanşarea cercetării prealabile, faţă de şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi 2 poliţişti, cu funcţii de execuţie.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanşarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale şi folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfăşoară cercetări”, se arată în comunicatul IGPR.

Poliţişti, la spital

Şase dintre oamenii legii au ajuns la spital cu lovituri i chiar fracturi. 

„S-au prezentat şase pacienţi în urma unei agresiuni, aceştia având o serie de leziuni foarte vizibile. Unul dintre pacienţi avea o fractură la metacarpul 5, alţi doi aveau traumatisme cranio cerebrale şi cranio faciale, iar toţi la un loc aveau contuzii, echimoze şi escoriaţii”, a precizat Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.  

   

Vă recomandăm să mai citiţi:

Înmormântarea la care cinci poliţişti au fost bătuţi de rudele îndoliate. Trei bărbaţi, reţinuţi VIDEO

Poliţişti bătuţi în stradă. Scandal monstru la înmormântarea fetiţei de 13 ani lovită mortal, pe trecere, de un şofer vitezoman VIDEO

Fată de 13 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni, în Târgovişte. Şoferul, un tânăr de 22 de ani VIDEO 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite