Risc de avalanşă pe toate văile din masivul Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu urce pe munte în condiţiile în care pe toate văile din Masivul Bucegi există risc de producere a unor avalanşe, stratul consistent de zăpadă fiind instabil ca urmare a încălzirii vremii

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, luni, pentru Agerpres, că în ultimele zile au fost precipitaţii mixte pe munte (ploaie, lapoviţă şi ninsori), stratul de zăpadă care măsoară în unele locuri până la trei metri fiind instabil.

În aceste condiţii, riscul de producere a avalanşelor de primăvară este de gradul trei, pe o scară de la unu la cinci, pe toate văile din Masivul Bucegi.

„Avalanşele de primăvară sunt cauzate de încălzirea vremii şi greutatea zăpezii. Practic, pământul se încălzeşte în această perioadă şi, pentru că nu mai există priză între pământ şi zăpadă, stratul devine instabil ca urmare a greutăţii şi poate să se desprindă în orice moment“, a spus Haiduc pentru sursa citată.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe munte, mai ales că vremea este extrem de capricioasă.

Pe aceeaşi temă

Două săptămâni cu temperaturi de până la 22 de grade în Muntenia. Se încălzeşte şi la munte. Ploile se întorc între 21 – 23 aprilie

FOTO Sinaia este singura staţiune din ţară unde se schiază de 1 Mai şi Paşte

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite