Pasarelele peste DN 1 au fost montate, dar nu pot fi folosite. Nu au scări şi nici gard de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru nopţi de trafic blocat pe DN 1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, pasarelele pietonale montate la Azuga, Buşteni şi Comarnic nu pot fi folosite

Patru nopţi în loc de două, cât au fost preconizate iniţial, au avut nevoie muncitorii pentru a monta cele patru pasarele pietonale peste DN 1. Şi aceasta pentru că, în prima noapte, o pasarelă a fost mai scurtă, cea de la Azuga, iar una din cele alocate pentru Buşteni nu a mai ajuns la timp.

Teoretic, potrivit promisiunilor lansate de autorităţi şi oficialii Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi (CNADR), pe 15 august, de Sfânta Maria, miile de turişti care luau drumul Văii Prahovei ar fi trebuit să circule, pentru prima dată în peste 20 de ani, fluent. Şi aceasta pentru că zebrele din staţiuni au fost şterse, iar pasarelele ar fi trebuit să preia traversarea DN 1 de către pietoni.

De două zile însă, de când a început mini-vacanţa de Sfânta Maria, traficul pe Valea Prahovei este la fel de aglomerat. Şi aceasta pentru că, deşi montate, pasarelele nu pot fi folosite.

În momentul acesta, pasarelele pietonale nu pot fi utilizate. Au fost montate, însă mai este nevoie de fixarea scărilor şi a gardurilor de protecţie“, ne-a spus Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Fixarea scărilor a început joi noapte, când traficul a fost din nou oprit, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor nu este cunoscut, dar, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

Pasarele trebuie şi vopsite, iar pentru accesul pietonilor este nevoie de montarea unor garduri de protecţie. Între timp, lăsaţi şi fără zebre, pietonii vor circula după inspiraţie.

Pasarelele au costat, fiecare, peste 80.000 de euro, plus TVA, finanţarea fiind asigurată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi.

Pe aceeaşi temă

Încă o noapte de restricţii pe DN 1 pentru montarea pasarelelor. Pasajele ar trebui să fie gata pe 15 august

Pasarele cu scandal peste drumul naţional. Şoferii, bucuroşi. Primarii de pe Valea Prahovei, nemulţumiţi că pasajele vor strica aspectul staţiunilor
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite