Pasarelele de pe DN 1 nu sunt eficiente. Se circulă bară la bară pe DN 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasarelele de peste DN 1 nu au avut efectul scontat. FOTO Adriana Vîjeu
Pasarelele de peste DN 1 nu au avut efectul scontat. FOTO Adriana Vîjeu

Mult-aşteptata fluidizare a traficului de pe DN 1, ca urmare a instalării a patru pasarele pietonale, se lasă aşteptată. Traficul pe Valea Prahovei este intens, iar şoferii circulă bară la bară

Desfiinţarea a şapte treceri de pietoni de pe DN 1 şi instalarea a patru pasarele pietonale, câte una în Comarnic şi Azuga şi două în Buşteni, nu au avut efectele scontate: trafic fluidizat şi mai puţin timp petrecut de şoferii în coloanele de maşini de pe drumul naţional care face legătura între Bucureşti şi staţiunile montane de pe Valea Prahovei.

Ca în fiecare vineri, traficul rutier a devenit intens pe DN1 Bucureşti –Braşov, încă de la ora prânzului, potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar până aproape pe seară, se estimează că şoferii vor circula în coloană între staţiunile montane prahovene.

Mai multe echipaje de poliţişti rutieri sunt în principalele intersecţii şi în zona trecerilor pentru pietoni pentru dirijarea traficului.

În aceste condiţii, pasarelele pietonale se dovedesc aproape inutile, iar lipsa de efecte în fluidizarea traficului se adaugă criticilor deja exprimate: că sunt montate la mare înălţime, sunt greu de urcat de către vârstnici şi sunt inutile pentru persoanele cu dizabilităţi sau mamele cu cărucioare.

Pentru a evita aglomeraţia şi lucrările de pe Centura de Vest a minicipiului Ploieşti , pot fi folosite următoarele rute ocolitoare:

-pentru municipiul Braşov: autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, Centura de Est a municipiului Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele;
-pentru Sinaia: DN7 Bucureşti - Bâldana, DN71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia;
-pentru Bran şi Poiana Braşov: DN7 Bucureşti - Bâldana, DN71 Bâldana - Târgovişte, DN72A Târgovişte - Stoeneşti, DN73 Valea Mare-Pravăţ - Bran - Râşnov, DN1E Râşnov - Poiana Braşov.

Pe aceeaşi temă

Pasarelele de pe DN 1, pline de hibe. Nu pot fi traversate de bătrâni şi persoanele cu dizabilităţi

Pasarelele pietonale peste DN 1 au fost date în folosinţă. Roberta Anastase: „Vor fi atracţia ruşinoasă a Văii Prahovei“

Pasarele cu scandal peste drumul naţional. Şoferii, bucuroşi. Primarii de pe Valea Prahovei, nemulţumiţi că pasajele vor strica aspectul staţiunilor

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite