Mama cu afecţiuni psihice care-şi creştea copilul în şopron, ajutată de autorităţi în urma articolului din „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena  a fost preluată de asistenţii sociali împreună cu copilul său şi dusă într-un centru maternal FOTO Diana Frîncu
Elena  a fost preluată de asistenţii sociali împreună cu copilul său şi dusă într-un centru maternal FOTO Diana Frîncu

Mama din judeţul Prahova diagnosticată cu epilepsie şi tulburări psihice, care îşi creştea copilul într-un şopron, are o casă nouă, cel puţin pentru următoarele şase luni. Elena B. a fost preluată joi, 9 noiembrie, de către asistenţii din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Prahova şi dusă într-un centru maternal.

Corina Nicola, purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, a declarat pentru „Adevărul” că mama, împreună cu fetiţa ei, vor putea rămâne în centru cel puţin şase luni, cu posibilitatea de prelungire a perioadei de şedere.

“În centrul nostru mama şi copilul vor beneficia de absolut tot, inclusiv de asistenţă medicală, dar şi de ajutorul intructorilor de educaţie”, a explicat Nicola.

Iniţial, asistenţii sociali au încercat să o convingă pe mamă să-şi dea acordul pentru ca fetiţa să fie preluată în plasament, însă atât femeia cât şi concubinul său, tatăl copilului, s-au opus.

Elena B. (35 de ani) este diagnosticată cu epilepsie şi tulburări psihice de aspect psihopatoid polimorf, şi nu este capabilă să aibă grijă de un copil atât de mic. Vecinii sunt cei care au intervenit şi au ajutat-o pe Elena să prepare laptele praf pentru Dumitriţa, fetiţa ei, născută în ziua de Sf. Dumitru, dar şi să-I dea tratamentul prescris de medic pentru afecţiunile respiratorii de care suferă.

Din cauza problemelor de sănătate ale mamei, care poate face crize de epliepsie cu pierderea conştienţei în orice moment, dar şi din cauza condiţiilor inumane în care locuieşte, într-o casă de doi pe doi metri, fără geamuri şi cu un acoperiş care se poate prăbuşi în orice clipă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite