VIDEO Femeie amendată pentru că şi-a lăsat fetiţele singure în maşină, cu cheile în contact, la supermarket. Una dintre copile a pornit motorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii lăsaţi singuri în maşină, în parcarea unui supermarket Sursa Facebook Mary Leonhards
Copii lăsaţi singuri în maşină, în parcarea unui supermarket Sursa Facebook Mary Leonhards

O femeie a ajuns în vizorul autorităţilor pentru că şi-a lăsat cele două fetiţe singure în maşină, în timp ce ea a plecat la cumpărături în supermarket. Cheile erau în contact, iar copiii au pornit motorul.

Fapta s-a petrecut în parcarea supermarketului Kaufland (zona ICIL) din Constanţa, fiind filmată de un bărbat care avea maşina parcată lângă maşina femeii, o Skoda Octavia argintie cu număr de Bucureşti.

Şoferul a observat cele două fetiţe care stăteau singure în maşină, iar una dintre ele, cea mai mică, de aproximativ 3 ani, a escaladat scaunul şoferului şi s-a postat la volan. 

Cum cheile erau în contact, micuţa a reuşit, involuntar, din joacă, să pornească motorul. 

Bărbatul a stat lângă geamul maşinii vorbind cu fetiţele, alarmat de ceea ce s-ar fi putut întîmpla. 

La revenirea mamei, după jumătate de oră, omul a fost luat la rost fiind întrebat ce caută la maşină şi de ce vorbeşte cu fetiţele.

Mama s-a arătat deranjată de prezenţa bărbatului. El i-a reproşat că a lăsat copilele nesupraveghete, în pericol, iar ea i-a replicat că ştie ce face şi să fie lăsată în pace. 

Bărbatul a postat imaginile pe internet, iar Poliţia s-a autosesizat făcând cercetări pentru neasigurarea corespunzătoare a autoturismului de care era dator conducătorul auto, prevăzută în legislaţia rutieră pentru circulaţia pe drumurile publice. Aceasta prevede că la îndepărtarea de autovehicul, staţionat pe drumurile publice, şoferul trebuie să acţioneze frâna de ajutor, să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze o treaptă inferioară de viteză. 

În Codul Rutier, la obligaţiile conducătorului auto şi regulile privind oprirea, staţionarea şi parcarea vehiculelor se arată astfel: „Articolul 141, alineat 1 - Conducătorii autovehiculelor imobilizate pe drumurile publice care se îndepărtează de acestea sunt obligaţi să acţioneze frâna de ajutor, să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze o treaptă de viteză inferioară, sau în cea de parcare dacă autovehiculul are transmisie automată“.

Femeia va fi sancţionată de Poliţia Rutieră cu 6 puncte de amendă şi suma de 870 lei. Direcţia de Protecţie a Copilului a fost sesizată şi ea, de Poliţie. 

Copii lăsaţi singuri într-o maşină cu cheile în contact

Pe aceeaşi temă: 

Soţia vicelui ANSVSA condamnată după ce a fost depistată în stare de ebrietate la volan, având cei trei copii în maşină

FOTO Parcările care sfidează legea, logica şi bunul-simţ. Imagini surprinse în colecţia „Parchez ca un bou“

Şofer prins cu 200 km/h pe DN. Amenda este consistentă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite