Liderii USL se tem că PDL va încuraja alegătorii să stea acasă la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova
Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova

Cum Curtea Constituţională a decis că referndumul pentru demiterea lui Traian Băsescu e valid numai la o prezenţă de 50% plus unu din numărul total de alegători, reprezentanţii USL se tem că susţinătorii lui Băsescu vor încuraja lumea să nu iasă la vot

Reprezentanţii USL Prahova au comentat decizia Curţii Constituţionale cu privire la condiţiile în care referendumul va fi validat şi au precizat că hotărârea pune şi mai mare presiune pe ei să-şi motiveze alegătorii. În egală măsură, social-liberalii se tem că rivalii politici vor avea tot interesul să ţină lumea acasă pe 29 iulie, în condiţiile în care voturile sunt valabile numai la o prezenţă de 50% plus unu din numărul total de alegători. Cum pe listele permanente sunt peste 18 milioane de români cu drept de vot, asta înseamnă că formaţiunile care vor demiterea preşedintelui trebuie să scoată la urne peste 9 milioane.

„Nu mi se pare normal ca un preşedinte să fie ales cu trei-cinci milioane de voturi şi să fie nevoie de o prezenţă de cel puţin nouă milioane pentru demiterea lui. Această decizie a Curţii Constituţionale ne obligă pe noi să ne mobilizăm şi mai bine. Ne așteptăm ca PDL să aibă un mesaj de genul «nu ieșiți la vot». Ei au tot interesul, acum, ca oamenii să nu voteze", ne-a declarat Mircea Roșca, președintele PNL Prahova.

„Din punctul de vedere al reprezentanților USL, decizia presupune o mobilizare exemplară. Știm cu toții că această cotă a prezenței la alegeri este greu de atins, mai ales într-o perioadă în care oamenii sunt preocupați de alte lucruri. Decizia, până la urmă, mi se pare normală, pentru că nu poți să te joci cu demiterea unui președinte. Pentru noi înseamnă un angajament extrem de sever", a declarat Ion Eparu, președintele PSD Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite