Ger și vânt de nu poți să stai în picioare, în Bucegi. Ninge viscolit de luni noapte

0
Publicat:

Ninge viscolit în Bucegi, unde la altitudini de peste 2.000 de metri s-a așternut deja un strat de câțiva centimetri de zăpadă. Deși abia am trecut de mijlocul lunii septembrie, la munte s-au înregistrat temperaturi cu mult sub zero grade Celsius.

Ninge viscolit în Bucegi, la altitudini mai mari de 2000 de metri FOTO captură video/Sergiu Olteanu
Ninge viscolit în Bucegi, la altitudini mai mari de 2000 de metri FOTO captură video/Sergiu Olteanu

Ninge viscolit încă de luni noapte în Bucegi, au anunțat meteorologii de la stația Meteo, aflată la 2506 metri altitudine.

A venit iarna în zona alpină înaltă. Luni, 20 septembrie, la ora opt dimineața sunt minus opt grade și ninge viscolit”, a anunțat meteorologul Sergiu Olteanu, care a și postat pe pagina sa de Facebook imagini relevante cu vremea câinoasă de la munte.

Din imagini se vede că pe alocuri, unde zăpada a fost viscolită, s-au format deja mici troiene care acoperă crestele munților.

În timp ce luni dimineață, 19 septembrie, la stațiile meteo Băneasa, Filaret și Ghmbav termometrele arătau temperaturi de 6, 9, respectiv 7 grade Celsius, în Bucegi cifra era aceeași doar că valoarea era negativă.

„Vârfum Omu minus 7 grade Celjos”, a fost gluma postată de Sergiu Olteanu pe pagina sa de Facebook prin care semnala urgia ce avea să vină în noaptea de luni spre marți, 19/20 septembrie.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor atinge 60-80 km/h, iar local și în sud-vestul și sudul teritoriului, este anunțul meteorologilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intrmontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite