Frumuseţea dansului. Concurs de dans clasic şi contemporan, în weekend, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul se va desfăşura sâmbătă, la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. FOTO Adevărul
Concursul se va desfăşura sâmbătă, la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. FOTO Adevărul

300 de copii şi tineri din Prahova, Constanţa, Bucureşti, Târgovişte şi Braşov vor fi sâmbătă la Ploieşti, la a doua ediţie a Concursului regional de dans clasic şi contemporan „Lebăda de cristal“

Din dorinţa de a readuce în atenţie frumuseţea dansului cult şi rolul său în educaţia estetică, aproximativ 300 de copii şi tineri vor fi sâmbătă, la Ploieşti, unde, la Teatrul Toma Caragiu, vor da, întreaga zi, o lecţie de eleganţă şi graţie.

Secţiunea I a concursului „Lebăda de cristal“ este destinată iubitorilor Dansului Clasic, cu variaţii aparţinând repertoriului universal al baletului romantic.

La secţiunea a II-a, Dans contemporan/Modern, sunt înscrise lucrări coregrafice originale care utilizează tehnicile de dans modern aparţinând începutului de secol XX, sau actuale.

Cea de-a III-a secţiune este dedicată dansurilor de inspiraţie folclorică, inclusiv etno stilizate, care transfigurează într-o manieră modernă elementele specifice dansurilor naţionale.

În cadrul secţiunii a IV-a vor fi prezentate piese de show-dance, gen care permite existenţa unui story, utilizarea elementelor cu caracter acrobatic, a obiectelor scenografice sau a altor elemente care favorizează conturarea unei idei regizorale.

Iar secţiunea a V-a îşi propune să readucă sub lumina reflectoarelor genul spectacolelor Broadway, cabaret, music-hall, toate stilurile prezente odinioară în teatrele de revistă şi muzicale.

Printre participanţi se numără Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Centrul Cultural „I. Manu” Otopeni, Studio-ul Coregrafiec Reverence din Bucureşti, Şcoala Educa din Bucureşti, Asociaţia Cultural Educativă Attitudine şi Studio de Balet „Melinda” din Constanţa, Studio de Dans Valleriana din Târgovişte, şi, nu în ultimul rând, Palatul Copiilor Ploieşti.

Concursul se va desfăşura la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, începând cu ora 11.00, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la ora 17.00, deschisă cu o gală de balet oferită de liceele de coregrafie Floria Capsali din Bucureşti şi Regina Maria din Constanţa.

Câştigătorii vor primi medalii şi trofee, precum şi premii speciale oferite de organizatori.

Vă mai recomandăm

Bistriţa va găzdui şi în acest an finala naţională a Cupei Şcolilor la Street Dance. Maximilian va încinge atmosfera

„Dansez pentru tine“ riscă să se încheie după 14 sezoane
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite