FOTO Monument funerar pentru Mădălina Manole, la peste trei ani de la sinuciderea artistei. Mesajul emoţionant de la „Pui Mic şi Puiucu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La peste trei ani de la moartea artistei, soţul acesteia, Petru Mircea, i-a ridicat un monument funerar în cimitirul din Ploieşti unde este înhumată. FOTO Dana Mihai
La peste trei ani de la moartea artistei, soţul acesteia, Petru Mircea, i-a ridicat un monument funerar în cimitirul din Ploieşti unde este înhumată. FOTO Dana Mihai

La peste trei ani de la moartea Mădălinei Manole, împliniţi pe 14 iulie, pe mormântul cu pământ şi iarbă al artistei, din Ploieşti, soţul acesteia, Petru Mircea, a ridicat un monument funerar, din marmură, pe care este scris şi un mesaj emoţionant

Mormântul simplu al Mădălinei Manole, străjuit de o cruce albă, săpat direct în cimentul de pe aleea principală a cimitirului Bolovani din Ploieşti, acoperit de pământ şi un strat de iarbă, s-a transformat total de câteva zile.

Petru Mircea, soţul artistei, a ridicat pe mormânt un monument din marmură albă, simplu, pe care a trecut un mesaj emoţionant semnat „Pui Mic şi Puiucu“, numele de alint folosite de cântăreaţă pentru fiul şi soţul său. Pe cruce este şi o fotografie a artistei, sub care este trecut numele de scenă Mădălina Manole, pe cealaltă parte fiind trecut numele din registrele de stare civilă – Anca Magdalena Mircea şi inscripţia „Veşnică pomenire“.

O poezie cu un mesaj emoţionant, scrisă pe placa funerară, este, însă, cea care atrage atenţia şi care face mormântul distinctiv.

Când va răsări soarele
Vom şti că Tu vrei să ne umpli de lumină
Sufletele întunecate de plecarea ta,

Când ne va stropi ploaia
Vom şti că Tu vrei să ne răcoreşti
Obrajii încinşi de lacrimile fierbinţi de dor
Când ne va albi ninsoarea

Vom şti că Tu vrei să ne faci frumoase
Sărbătorile de iarnă,
Iar când ne vei chema
Vom şti că rostul nostru pe pământ s-a sfârşit
Spre a ne petrece veşnicia
Acolo unde ne este locul:
Lângă tine, sufleul nostru curat!“
Pui Mic şi Puiucu

Monumentul, estimat la aproximativ 10.000 de euro, a fost construit de o firmă specializată din zona Hunedoarei şi instalat în două zile la cimitirul din Ploieşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Petru Mircea a supravegheat personal lucrările, timp de câteva ore, iar gestul de a ridica un monument funerar pare un prim pas de împăcare atât cu familia artistei cât şi cu fanii acesteia, care i-au reproşat mereu soţului cântăreţei că nu construieşte un monument funerar demn de numele şi celebritatea Mădălinei Manole.

Mormântul, subiect de dispută

De altfel, mormântul Mădălinei Manole a fost, în ultimii ani, un permanent subiect de dispută între părinţii artistei, Ion şi Eugenia Manole, şi soţul acesteia, Petru Mircea. Părinţii artistei şi-ar fi dorit ca încă de la împlinirea unui an de la moartea „fetei cu părul de foc“, conform normelor creştine, Petru Mircea, pe numele căruia este concesionat locul de veci din cimitir, să ridice un monument funerar.

Trecerea anilor şi amânarea deciziei de a ridica măcar o cruce de piatră nu au făcut decât să adâncească conflictul. Acelaşi lucru l-au reproşat şi fanii, veniţi în fiecare an, pe 14 iulie, la Ploieşti din întreaga ţară şi chiar din străinătate, pentru comemorarea decesului artistei. 

De altfel, o cerere şi o autorizaţie pentru ridicarea unei construcţii funerare au fost depuse la cimitir, la câteva luni de la moartea Mădălinei Manole, însă aceasta a expirat.

Mormântul a fost, din păcate, şi „martorul“ unor scene dramatice între părinţi şi Petru Mircea. Pe crucea din lemn a fost trecut, în momentul înhumării, doar numele Anca Magdalena Mircea, cealaltă parte a crucii fiind completată ulterior de părinţi cu numele Mădălina Manole.

La împlinirea a un an de la moartea cântăreţei, Petru Mircea şi familia artistei, veniţi în acelaşi timp la cimitir, s-au certat şi s-au îmbrâncit peste mormânt. Scena nu s-a mai repetat în următorii ani, dar conflictul dintre cele două părţi nu s-a stins, părinţii Mădălinei Manole cerând redeschiderea anchetei în cazul morţii acesteia, despre care spun că nu a fost sinucidere, dar şi dreptul de a-şi vizita nepotul, pe Petru Jr.

Pe 14 iulie 2010, vestea morţii Mădălinei Manole întrista opinia publică din România. Chiar în ziua când împlinea 43 de ani, aceasta s-a sinucis, în casa sa din Otopeni, ingerând o substanţă toxică.

Pe aceeaşi temă

VIDEO FOTO Fanii au venit la mormântul Mădălinei Manole. Trei ani de la moartea artistei

Sentinţă. Dosarul morţii artistei Mădălina Manole, care s-a sinucis în 2010, rămâne închis

Mădălina Manole, omagiată în ultima ediţie „Ne vedem la TVR“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite