Elevii navetiști din Prahova rămân fără transport: Ministerul Educației nu a decontat abonamentele. Anunțul transportatorilor

0
Publicat:

Pentru că Ministerul Educației nu a decontat abonamentele de transport, elevii din Prahova vor avea de suferit. Transportatorii anunță că nu vor mai efectua „cursele de elevi” de marți, 6 februarie 2024.

Elevi navetiști. FOTO newsbv.ro
Elevi navetiști. FOTO newsbv.ro

Transportatorii nu au primit bani de la Ministerul Educației pentru decontul facturilor din lunile octombrie și noiembrie când au emis abonamente gratuite pentru elevi, scrie Observatorul Prahovean.

La 31 ianuarie, Ministerul Educației anunța, după cinci luni, că plătește o parte din sumele restante pentru transportatorii care au eliberat abonamente gratuite elevilor de la începutul școlii, datorie care se ridică la aproape 52 de milioane de lei. Ministerul nu a precizat care sunt județele ce vor primi banii.

Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri (APTR) Muntenia Trans a anunțat că, începând de marți, 6 februarie, companiile de transport călători din Prahova nu vor mai efectua toate cursele din traseele stabilite de Consiliul Județean.

„Având în vedere că membrii asociației nu mai au fonduri pentru a acoperi costurile operaționale pentru transportul elevilor, membrii asociației susținând din rezervele lor transportul elevilor pentru lunile octombrie și noiembrie 2023 și ianuarie 2024, vor organiza un protest” au transmis reprezentanții APRT Muntenia Trans atât Consiliului Județean Prahova, cât și Inspectoratului Școlar Prahova.

Protestul îi va afecta pe toți navetiștii, care nu vor mai putea ajunge la destinație odată cu suspendarea anumitor curse, în special celor efectuate dimineața și seara.

Edupedu.ro a scris că numai în județul Suceava facturile restante pe trei luni (fără decembrie 2023) sunt de aproape cinci milioane de lei, adică 10 % din banii ce urmează să fie plătiți către mai multe inspectorate din țară în zilele următoare.

La această oră, în numai puțin de 14 județe din țară elevii plătesc din banii lor abonamentele de transport, din cauza politicii Ministerului Educației care nu a prevăzut toate situațiile privind elevii navetiști.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite