Elena Udrea, nemulţumită de regimul de detenţie de la Târgşor. Cerere în instanţă pentru mai multă libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a depus o cerere în instanţă pentru schimbarea regimului de detenţie FOTO Inquam Foto/Octav Ganea
Elena Udrea a depus o cerere în instanţă pentru schimbarea regimului de detenţie FOTO Inquam Foto/Octav Ganea

După aproape două luni de detenţie la Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova, Elena Udrea face primul pas pentru mai multă libertate în spatele gratiilor.

Udrea nu pare dispusă să execute şase ani de închisoare în regim semideschis, aşa cum a stabilit comisia penitenciarului de la Târgşor şi încearcă să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare, solicitând instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis.

Fostul ministru a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere privind stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, conform administraţiei penitenciarelor.

În schimb, în cazul regimului deschis, condamnaţii „pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, fără supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi”, potrivit sursei citate.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară, fiind adusă la penitenciarul de femei din Prahova pe 16 iunie 2022. 

Vă recomandăm şi:

Udrea, vizitată de soţ la închisoare: Momentan rezistă. Are încredere că se poate corecta condamnarea la recurs

Elena Udrea a ajuns la penitenciarul Târgşor după un drum de aproape opt ore

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite