A început operaţiunea de recuperare a cadavrului turistului portughez lovit de trăsnet, în Bucegi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul turistului portughez a fost extras din prăpastie FOTO Captură video Facebook/Salvamont Buşteni
Cadavrul turistului portughez a fost extras din prăpastie FOTO Captură video Facebook/Salvamont Buşteni

Salvamontiştii din Buşteni intervin, duminică, 17 iulie, pentru recuperarea cadavrului turistului portughez care a murit sâmbătă pe munte, lovit de trăsnet.

Turistul se afla pe un traseu din Bucegi, în zona Bucşoiu, împreună cu alte câteva zeci de persoane care se aflau în drumeţie însoţite de un ghid montan. 

Oamenii au fost surprinşi pe creastă de o furtună însoţită de descărcări electrice şi nu au mai avut unde să se adăpostească. Unul dintre ei, un turist portughez, potrivit unor surse, a fost lovit de trăsnet, murind pe loc.

Cadavrul său a fost găsit într-o prăpastie. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, recuperarea acestuia a fost amânată pentru duminică.

„Iniţial, s-a încercat rezolvarea cazului cu ajutorul unui elicopter, dar rafalele puternice din zona de creastă au zădărnicit planurile salvatorilor. După mai multe ore de eforturi s-a reuşit scoaterea trupului din prăpastie. Acum salvamontiştii urcă pe ultima pantă spre Vârfu Omu”, se arată într-o postare publicată, duminică, pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite