Ce a păţit un militar în rezervă care a făcut mişto de „cele trei luni de şcoală” pe care le fac poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldatul rezervist care a ironizat poliţiştii a fost condamnat pentru ultraj
Soldatul rezervist care a ironizat poliţiştii a fost condamnat pentru ultraj

Ionel Eugen Domnica, militar în rezervă, din Ploieşti, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu amânare şi muncă în folosul comunităţii, fiind găsit vinovat pentru ultraj.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru că, la începutul pandemiei, a înjurat un poliţist, ironizând inclusiv timpul dedicat şcolii necesar pentru această carieră.

Fapta s-a petrecut în aprilie 2020, în centrul municipiului Ploieşti, în perioada de la începutul pandemiei de COVID-19, când erau în vigoare restricţiile de circulaţie. 

Bărbatul a avut un conflict verbal cu un poliţist local care îi oprise pe stradă fiul de 14 ani şi se pregătea să-l sancţioneze pentru că băiatul nu avea la el buletinul şi declaraţia pe propria răspundere, obligatorie la acel moment pentru a putea ieşi din casă.

Audiat în faţa instanţei, militarul în rezervă a recunoscut că şi-a ieşit din fire atunci când şi-a văzut copilul înconjurat de poliţişti, adresându-le acestora o serie de jigniri: ”Voi sunteţi proşti, dobitoci, tâmpiţi, cum sechestraţi copilul că a traversat strada?”, au fost o parte din vorbele grele aruncate de fostul militar poliţiştilor locali.

Conflictul a degenerat, astfel că vorbele de ocară s-au transformat în ironii şi ameninţări, se arată în actul de acuzare: „Nu ştiţi cu cine vă puneţi”, „Ce şcoală aveţi, 3 luni şi aţi devenit poliţişti?”, „Data viitoare când vei mai veni aici, capul îţi va sta unde îţi stau picioarele”. Astfel de cuvinte nu le-au fost pe plac poliţiştilor locali care au decis să-i facă plângere pentru ultraj. În afară de dosarul penal, omul a primit şi o amendă de 2000 de lei pentru că ieşise pe stradă fără declaraţie.

În dosarul de ultraj, poliţistul local s-a constituit parte civilă şi a solicitat daune morale în valoare de 15.000 de lei, judecătorii apreciind că suma este mult prea ridicată, în raport de contextul social-economic actual şi de prejudiciul moral suferit în concret de aceasta. Totuşi instanţa a admis plata unor daune morale către poliţistul local ultragiat în valoare de 1000 de lei.

Dacă sentinţa, pronunţată vineri, 17 iunie 2022, de Judecătoria Ploieşti, va rămâne definitivă, fostul militar vinovat pentru ultraj va trebui să munceasă în folosul comunităţii pentru o perioadă de 30 de zile fie la curăţenia oraşului, fie la Centrul Judetean de Cultură Prahova.

Vă recomandăm şi:

Un poliţist din Prahova, ameninţat cu moartea şi blestemat de un infractor, a obţinut daune morale în instanţă

Ce pedepse au primit femeile care au bătut un poliţist şi au făcut praf o autospecială a Poliţiei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite