Cătălin Burlacu, cetăţean de onoare al Ploieştiului, fără votul consilierilor liberali. „Ar fi fost o ofensă adusă celorlalţi jucători de la Asesoft“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Burlacu a devenit cetăţean de onoare fără votul consilierilor PNL. FOTO arhivă Adevărul
Cătălin Burlacu a devenit cetăţean de onoare fără votul consilierilor PNL. FOTO arhivă Adevărul

Consilierii liberali din Ploieşti au explicat de ce s-au abţinut vineri de la votul proiectului prin care Cătălin Burlacu, căpitanul echipei Asesoft Ploieşti, a devenit cetăţean de onoare al Ploieştiului

Pe ordinea de zi a şedinţei din octombrie a Consiliului Local Ploieşti au fost, vineri, patru proiecte care vizau acordarea titlului de cetăţean de onoare unor mari sportivi care au sau au avut legături cu Ploieştiul.

În cazul Celestinei Popa, Tamarei Costache şi Mirelei Dulgheru, toţi cei 25 de consilieri prezenţi în sală au votat pentru, mai puţin în cazul baschetbalistului Cătălin Burlacu, căpitanul echipei Asesoft, proiect care a trecut doar cu 18 voturi pentru şi 7 abţineri, toate din partea consilierilor Partidului Naţional Liberal.

Luni, organizaţia PNL Ploieşti a făcut următoarele precizări privind motivele abţinerii de la vot:

- de-a lungul anilor, indiferent cine a fost primar al Ploieştiului şi indiferent de postura în care s-au aflat în raport cu conducerea Primăriei, liberalii au susţinut proiectele care încurajau sporturile de echipă din oraş, şi, în special, baschetul. Este o realitate pe care nimeni, indiferent de simpatia sau antipatia pe care o are faţă de PNL, nu o poate contesta.

- la ultima şedinţă a Consiliului Local am votat fără nicio reţinere acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare pentru trei sportive, reprezentante ale Ploieştiului, care au făcut performanţe cu adevărat notabile într-o perioadă în care sporturile individuale sunt realmente defavorizate în raport cu cele pe echipe.

- apreciem cu adevărat performanţele sportive ale domnului Cătălin Burlacu, însă am decis că nu ar fi fair play să acordăm titlul de Cetăţean de Onoare doar unui jucător al echipei. În opinia noastră, performanţele notabile ale CSU Asesoft se datorează în principal jocului foarte bun al echipei, bunului management al clubului şi abia la final individualităţilor din echipă.

Dacă ar fi fost să urmăm logica folosită de consilierii PSD, PDL şi PPDD, care au votat proiectul, ar fi însemnat să acceptăm ideea că într-un sport de echipă este mai importantă performanţa individuală. În opinia noastră, un astfel de vot ar fi însemnat implicit o ofensă adusă celorlalţi jucători care au contribuit cu aceleaşi eforturi la performanţele CSU Asesoft.

Precizările au fost făcute publice printr-un comunicat de presă emis de PNL Ploieşti şi semnat de preşedintele organizaţiei, deputatul Nicolae Alexandri.

Pe aceeaşi temă

Patru sportivi au devenit cetăţeni de onoare ai Ploieştiului: Celestina Popa, Tamara Costache, Cătălin Burlacu şi Mirela Dulgheru

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite