Aniversare modestă. Ploieştiul stinge lumina în centrul oraşului pentru „Ora Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, zeci de copii au venit în centrul oraşului pentru a marca „Ora Pământului“. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti
Anul trecut, zeci de copii au venit în centrul oraşului pentru a marca „Ora Pământului“. FOTO arhivă Adevărul Ploieşti

Iluminatul public în centrul Ploieştiului va fi oprit sâmbătă seară, între orele 20.30 – 21.30, pentru a marca „Ora Pământului“

După ce a pierdut competiţia cu Timişoara şi Botoşani pentru a deveni „Capitala Earth Hour“, Ploieştiul va marca destul de modest, cel puţin faţă de anii anteriori, „Ora Pământului“.

Astfel, municipalitatea ploieşteană a decis ca sâmbătă, între 20.30 şi 21.30, iluminatul public în zona centrală va fi oprit pentru a se atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

De asemenea, ploieştenii sunt invitaţi să susţină „Ora Pământului“ şi să oprească sursele de curent din locuinţe, devenind astfel voluntari în cadrul campaniei.

Anul trecut, de exemplu, câteva zeci de copii au scris, din lumânări aprinse, pe pavajul din faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, „Earth Hour 2012“.

În fiecare an, de „Earth Hour“, milioane de oameni, instituţii şi companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite