Zăpadă de 10 metri pe Transfăgărăşan. Imagini spectaculoase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înălţimea zăpezii o depăşeşte pe cea a utilajelor de deszăpezire FOTO: Ion Sănduloiu
Înălţimea zăpezii o depăşeşte pe cea a utilajelor de deszăpezire FOTO: Ion Sănduloiu

Transfăgărăşanul, unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, este în continuare închis. Iar pe mai mulţi kilometri ai celebrului drum zăpada depăşeşte şi zece metri, deşi vara bate la uşă.

Sunt porţiuni însemnate pe Transfăgărăşan unde zăpada are aproape trei metri, motiv pentru care şi cei de la Drumuri au intervenit cu utilaje. Puţin mai sus pe Transfăgărăşan, la o altitudine mai mare, sunt câţiva kilometri unde zăpada atinge şi 10-12 metri înălţime”, precizează Ion Sănduloiu. 

Acesta a realizat şi o filmare spectaculoasă unde se poate vedea cum înălţimea zăpezii de pe Transfăgărăşan o depăşeşte pe cea a utilajelor ce intervin în zonă. Transfăgărăşanul ar putea fi redeschis la începutul lunii iunie în cazul în care vremea va permite acest lucru.

Transfăgărăşanul, descris de cei de la Top Gear ca fiind cel mai frumos drum din lume, este închis timp de opt luni pe an pe o porţiune de 27 de kilometri.

Şoseaua urcă până la o altitudine de 2.042 m în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălţime, după Transalpina, care străbate Munţii Parâng din Carpaţii Meridionali şi ajunge până la 2145 m în pasul Urdele. Drumul începe din comuna Arefu, în judeţul Argeş, la kilometrul 61 al DN7C şi se termină în comuna Cârţişoara (Sibiu), la intersecţia cu DN1. 

Pe întregul traseu sunt construite 27 de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România (887 m), care străbate Muntele Paltinu, Tunelul Bâlea. Aerisirea tunelului se face natural datorită curenţilor de aer extrem de puternici.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Imagini spectaculoase de pe Transfăgărăşan. Drumul, închis de câteva săptămâni, deşi e uscat ca în palmă 

Transfăgărăşanul, inclus într-un top al celor mai frumoase drumuri din lume

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite