VIDEO Scandalul din biserica de la Lunca Corbului este cercetat de Arhiepiscopie: Preotul a fost suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce enoriaşii din satul Pădureţi, comuna Lunca Corbului s-au revoltat, duminică, împotriva preotului din localitate au fost luate şi primele măsuri. Poliţiştii fac acum cercetări pentru a stabili dacă acuzele oamenilor la adresa slujitorului Domnului sunt fondate.

În paralel, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului desfăşoară o anchetă, iar până la finalizarea acesteia parohul nedorit de localnici a fost suspendat şi la biserica din localitate va veni alt preot.

Nemulţumirea oamenilor din Pădureţi a plecat de la faptul că preotul le percepe taxe mult prea mari pentru parastase şi slujbe de înmormântare. Mai mult, ei susţineau că plătesc şi câte 1.000 de lei şi primesc chitanţe pe sume mult mai mici, 350 de lei. Oamenii s-au adunat duminică în faţa lăcaşului de cult pentru a-i cere socoteală preotului, dar totul a degenerat. Localnicii l-au huiduit pe preot, au răsturnat câteva obiecte din interiorul lăcaşului sfânt şi au întrerupt slunja Sfintei Liturghii. De teamă să nu fie linşat, preotul a sunat la 112 şi a chemat poliţia în ajutor.

În urma scandalului, conducerea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului l-a suspendat. ”Arhiepiscopia Argeşului s-a sesizat şi o comisie a mers la faţa locului şi a analizat cazul. Preotul paroh Edward Manea a răspuns punctual la toate învinuirile şi reclamaţiile care i-au fost aduse. Pe perioada derulării acestei cercetări a fost suspendat din oficiul de paroh al Parohiei Pădureţi, fiind suplinit de un alt preot, până la momentul deliberării în acest caz. De asemenea, vrem să semnalăm un aspect care s-a petrecut, cetăţenii de acolo au întrerupt Sfânta Liturghie, cea mai sacră slujbă a bisericii. A fost nevoie să vină forţele de ordine şi să restabilească acolo liniştea şi pacea, deşi biserica este o instituţie de drept privat şi utilitate publică, îi este garantat dreptul de slujire dat de Constituţie şi de legile ţării“, a declarat Dan Obrocea, consilier eparhial la Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Şi poliţia a deschis o anchetă.” În urma conflictului care a fost aplanat de poliţişti, mai mulţi loca au scos în evidenţă mai multe aspecte pentru care se fac cercetări spre a se stabili care este natura cauzei, daca e vorba de săvârşirea unei fapte de natură penală”, a spus Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Până la finalizarea anchetei, slujbele religioase vor fi oficiate la biserica din Pădureţi de un alt preot.

image
image

                    Citeşte şi:Scandal într-o biserică din comuna Lunca Corbului: Preotul a chemat poliţia de teama enoriaşilor care s-au întors împotriva lui      

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite