Ursuleţul găsit rănit în Piatra Craiului şi-a revenit. El şi fratele său sunt îngrijiţi la Orfelinatul de Urşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursuleţul rănit şi-a revenit. Captură video Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears
Ursuleţul rănit şi-a revenit. Captură video Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears

Starea unuia din ursuleţii salvaţi acum două săptămâni din Parcul Naţional Piatra Craiului s-a îmbunătăţit, graţie eforturilor echipei de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears, care a preluat cei doi pui de urs, şi a specialiştilor Vets4Wild Romania, care l-au îngrijit în această perioadă.

 Puiul rănit se simte mult mai bine. 

"După două săptămâni în grija echipei de la Vets4Wild România, puiul rănit se simte mult mai bine. I s-au oprit crizele, poate mânca singur şi s-a îngrăşat aproximativ 500 g. Poate chiar să se şi plimbe puţin. Putem vedea o îmbunătăţire fantastică deşi este încă devreme, iar echipa de la Vets4Wild a demonstrat din nou că totul este posibil atâta timp cât îţi pasă şi faci tot ce poţi. Săracul ursuleţ a fost găsit iniţial aproape mort, abia respirând, plin de muşte", precizează Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears pe pagina sa de Facebook. 

Acum două săptămâni, un turist a semnalat la numărul de urgenţă 112 prezenţa a doi pui de urs abandonaţi în zona Cheile Dâmbovicioarei din Parcul Naţional Piatra Craiului.

"Imediat, la faţa locului s-au deplasat rangerii parcului şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Argeş şi ai Jandarmeriei. Cum nu a fost semnalată prezenţa ursoaicei, puii erau slăbiţi, deshidrataţi, iar unul din ei avea mai multe răni, s-a decis capturarea lor.

Cei doi pui de urs au fost preluaţi de Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani, singurul de acest fel din Europa, unde vor fi îngrijiţi şi, ulterior, reintroduşi în mediul lor natural", preizează Romsilva

Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din judeţul Harghita este singurul centru de acest fel din Europa şi a fost înfiinţat în urmă cu 17 ani. De atunci, echipa centrului a salvat peste 150 de pui de urs.

Puteţi să aflaţi mai multe despre centru pe pagina lor de internet.
 

Despre Orfelinatul de Urşi

Din 2004, în Munţii Hăşmaş, România, funcţionează singurul Centru pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Europa.

"Studiile premergătoare proiectului au clarificat că toate abilităţile necesare supravieţurii în natură sunt înăscute la urs, rolul mamei fiind în principal cel de protecţie. Astfel a luat naştere orfelinatul de urşi", precizează Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears pe site-ul oficial. 

Principiul de bază al proiectului este de a copia cât mai fidel natura. Metoda de reabilitare se bazează pe 3 piloni: oferirea unui habitat identic natural, care se lărgeşte în funcţie de gradul de dezvoltare a puilor şi care le permite dezvoltarea instinctelor înnăscute; plasarea hranei adiţionale în aşa fel încât să putem evita asocierea sursei de hrană cu prezenţa omului; restricţionarea accesului uman în zona de reabilitare (vizitarea puilor se face într-un mod special în aşa fel încât aceştia să nu ne simtă).

"Dacă doriţi să ne ajutaţi, există mai multe moduri:

O singură donaţie prin intermediul site-ului nostru: https://bear-again.com/en/donate-now/

Recurent 1 euro donaţie: https://www.teaming.net/bearagain...

Susţinătorii noştri din România ne pot ajuta completând formularul nostru 230 care redirecţionează 2 % sau 3.5 % din impozitul pe venit către organizaţiile non-profit", este mesajul echipei Bear Again.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

 Doi pui de urs, ce par răniţi, au fost găsiţi în zona Dâmbovicioara

  Cum arată „gheţarii” construiţi de Conservation Carpathia pentru păstrarea puieţilor destinaţi refacerii pădurilor defrişate din Munţii Făgăraş FOTOovicioara

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite