UPDATE Luna plantării arborilor. Peste 2000 de puieţi au fost deja sădiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 100 de hectare de teren vor fi împădurite
Aproape 100 de hectare de teren vor fi împădurite

Direcţia Silvică Argeş va împăduri, în perioada 15 martie-15 aprilie, aproape 100 de hectare de teren.

UPDATE 18 martie Au fost plantaţi deja peste 2000 de puieţi

Unsprezece primării comunale au fost de acord să ofere câte un hectare de teren, pe care să fie plantaţi arbori. Şi la Mioveni se vor planta trei hectare de pădure.

Arborii care vor fi plantaţi se vor afla, timp de cinci ani, în grija pădurarilor care vor veghea ca puieţii să nu fie furaţi sau distruşi de hoţi.


În judeţul nostru există 180.000 de hectare de pădure care sunt administrate de Direcţia Silvică. Dintre acestea 124.000 de hectare sunt în proprietatea statului, iar 56.000 sunt în proprietate privată, la persoane fizice sau juridice. Mai mult de o treime din suprafaţa totală împădurită nu este păzită, hoţii de lemne defrişând arbori ilegal, în fiecare zi.


Startul plantărilor trebuia să se de ape 15 martie, în Pădurea Trivale, lângă sediul Direcţiei Silvice, însă aici pământul era îngheţat.


“Nu am putut planta în Pădurea Trivale pentru că era zăpadă pe versantul respectiv şi pământul era îngheţat. Până acum s-au plantat déjà vreo 2000 şi ceva de puieţi, adică o jumătate de hectar, la Costeşti, Topoloveni şi Miceşti. Vom continua şi în week-end”, a spus şeful Direcţiei Silvice Piteşti, Ion Dobrinoiu.

Până pe 15 aprilie şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti se va implica într-o campanie similară, sprijinind ecologizarea zonelor în care turiştii au lăsat gunoaie în urma lor. Grupuri de elevi, dar şi silvicultori vor curăţa o parte din zonele poluate.

17 martie

Până la jumătatea lunii viitoare, în Argeș vor fi sădiţi peste 400.000 de puieţi forestieri. Este vorba de 84 de hectare plus alte 23 pe care se vor face completări. În această campanie vor fi realizate  și împăduriri de teren agricol degradat.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite