Un avocat nu poate justifica proveniența a peste două milioane de lei. Stăpânii de sclavi de la Berevoești i-au fost clienți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reținut inițial de DNA Pitești pentru 24 de ore în ianuarie a.c. pentru trafic de influență, Alin Anton, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din Argeș, va fi judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar procurorii anticorupție au descoperit în conturile acestuia sume uriașe nejustificate.

Alin Anton va fi judecat pentru trafic de influență FOTO Facebook/Alin Anton
Alin Anton va fi judecat pentru trafic de influență FOTO Facebook/Alin Anton

Unul dintre cei mai experimentați apărători din județul Argeș, Alin Anton, este avocat de 18 ani. În ultimii ani, printre clienții săi s-au numărat și câțiva dintre stăpânii de sclavi de la Berevoești.

La finalul anului trecut, Alin Anton trecuse cu brio examenul de la Institutul Superior al Magistraturii pentru a deveni judecător.

Conform procurorilor DNA, în primăvara anului 2019, Alin Anton ar fi pretins de la o femeie condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea cu executare suma de 10.000 euro, pe care ar fi și primit-o efectiv, în perioada aprilie-iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului „Western Union”.

Banii respectivi ar fi fost pretinși de avocat pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție și că-i va determina pe aceștia să adopte o soluție de admitere a recursului în casație pe care martora, prin intermediul avocatului, urma să o exercite.

Cine este femeia care l-a denunțat pe avocat

Surse judiciare au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” că femeia care l-a denunțat pe avocatul din Pitești a fost condamnată acum câțiva ani la închisoare pentru fraudă informatică, mai precis pentru că a clonat mai multe carduri împreună cu complici din Rusia și Italia ai unei rețele infracționale.

Numai că până la urmă femeia a mers la închisoare, iar după ce a fost eliberată în 2022 l-a denunțat pe avocat.

Dosarul a fost înregistrat la DNA în martie 2023.

După ce au verificat toate conturile avocatului Alin Anton, procurorii anticorupție au constatat că acesta nu poate justifica proveniența a peste 2,2 milioane lei.

În cursul anchetei penale a fost pus și sechestru asupra vilei evaluate la peste 440.000 de euro pe care avocatul Alin Anton o deține împreună cu soția sa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite