Topul metodelor simple pentru a avea un somn bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a fi odihniţi cum trebuie, este necesar să aveţi minimum 6 ore consecutive de somn pe noapte FOTO:casasidesign.ro
Pentru a fi odihniţi cum trebuie, este necesar să aveţi minimum 6 ore consecutive de somn pe noapte FOTO:casasidesign.ro

Din ce în ce mai multe persoane au probleme cu somnul. Şi asta din diverse motive, de la stres şi până la diferite afecţiuni. Iar un somn insuficient ne afectează printre altele capacitatea de muncă şi studiu şi sănătatea. Vă prezentăm în materialul de mai jos câteva metode la îndemână pentru a avea un somn bun.

În cazul în care nu aţi dormit o noapte, e posibil să vă simţiţi obosit şi nervos. Problemele apar însă atunci când nu reuşiţi frecvent să dormiţi noaptea cum trebuie.

După cum spune psihologul Andreea Moraru, ”este foarte important să vă creaţi un program de somn pe care să îl respectaţi. Dacă faceţi asta, corpul va şti când trebuie să doarmă şi când să se trezească. Este foarte util să încercaţi să vă culcaţi şi să vă treziţi la aceleaşi ore, cu mici marje inerente, evident. Astfel veţi avea un echilibru în organism. Este necesar să aveţi minimum şase ore consecutive de somn în fiecare noapte”.

Cu cel mult o jumătate de oră înainte de culcare puteţi să beţi o cană de ceai de muşeţel pentru a avea un somn liniştit. Muşeţelul este un bun calmant şi reduce stările de nelinişte.

”Deşi sunt destui care consideră că dacă dormiţi în timpul zilei nu veţi mai dormi bine noaptea, studii efectuate de universităţi din Noua Zeelandă, Germania şi Olanda au demonstrat că dacă dormiţi maximum o jumătate de oră după prânz, dar nu mai târziu de ora 14, veţi avea un somn şi mai odihnitor în timpul nopţii”, mai precizează psihologul Andreea Moraru.

O metodă simplă pentru a avea un somn bun pe timpul nopţii este aceea de a face mai multă mişcare. Practicarea unui sport sau a unei activităţi fizice constant în fiecare zi aduc, dincolo de un somn bun noaptea, şi beneficii pentru sănătate, de la tonifierea musculaturii, îmbunătăţirea funcţionării inimii şi a plămânilor până la reducerea colesterolului.

Pentru a avea un somn liniştit contează să aveţi şi o atmosferă relaxantă în camera în care dormiţi. Iar în acest sens trebuie să trageţi seara jaluzelele sau perdelele pentru a nu pătruynde lumina de afară, temperatura să fie una adecvată, iar zgomotul să aibă un nivel redus.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite