Şase motive pentru a vă lăsa barbă pe timp de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte la modă în ultima vreme, barba este şi sănătoasă, existând în acest sens numeroase opinii argumentate ale medicilor specialişti. Chiar dacă la prima vedere nu ar părea o idee bună să vă lăsaţi barbă pe timp de vară, vă prezentăm în cele ce urmează şase motive pentru care este cât se poate de sănătos să purtaţi barbă.

Un prim motiv ar fi acela că barba păstrează pielea hidratată. Concret, bărbieritul deschide porii feţei şi, mai mult, poate cauza tăieturi care, pe măsura trecerii timpului, vă vor vor usca pielea. Vara, porii expuşi ca urmare a bărbieritului pot duce la deshidratarea pielii. Atunci când aveţi barbă, poţi evita această situaţie. Astfel, pielea va fi mereu fină, hidratată şi lipsită de iritaţii.

Potrivit mai multor studii realizate de universităţi din Statele Unite între 2011 şi 2015, bărbile dese sunt capabile să blocheze peste 94% dintre razele ultraviolete venite de la soare. Acest lucru este foarte folositor în timpul verii, când ne expunem la soare în majoritatea timpului. Nu numai că barba protejează tenul de arsuri solare, dar protejează eficient şi împotriva cancerului de piele.

Dacă aveţi barbă, cel mai probabil pielea de dedesubt este fină şi curată. Atunci când bărbieriţi, împrăştiaţi pe faţă bacteriile care cauzează acneea. În acest caz, bărbia nu va fi singura zonă a feţei care se va umple de coşuri inestetice. Dacă lăsaţi barba să crească şi veţi avea grijă de ea, automat veţi avea şi un ten mai sănătos.

Barba, filtru natural împotriva alergenilor

Barba serveşte drept filtru natural împotriva alergenilor, ceea ce este foarte util în special vara. Barba va opri alergenii înainte ca aceştia să ajungă în cavitatea bucală, dar şi alţi microbi, având abilitatea de a proteja mai bine sănătatea. Atunci când combinaţi barba cu o mustaţă aranjată, aveţi parte de protecţie dublă, iar alergenii nu vor mai putea intra nici în gură, dar nici în nas”, explică medicul alergolog Antonia Pătraşcu.

Un alt efect al expunerii reduse la soare datorită bărbii este păstrarea elasticităţii tenului. Pe măsură ce îmbătrânim, din cauza anumitor factori, pielea îşi pierde din elasticitate şi se ridează. Dacă vă feriţi de expunerea la soare, lucru pe care barba îl va face pentru tenul dumneavoastră, tenul va îmbătrâni mai greu şi veţi avea mai puţine riduri.

”Protejându- tenul de razele ultraviolete, de cancerul de piele, de acne şi de bacterii, barba va încetini procesul de îmbătrânire. Astfel, fiind protejată de riscuri, pielea feţei va arăta mai tânără ca niciodată şi va fi mai sănătoasă decât dacă vă bărbieriţi zilnic”, spune medicul dermatolog Andrei Paraschiv.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite