Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 Argeş, după contestaţii.   Procentul final de promovare, după contestaţii, este de 78,49%.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IÎn Argeş s-au înregistrat 417 contestaţii pentru rezultatele la Limba română şi 142, pentru Matematică Imagine: Arhiva Adevărul
IÎn Argeş s-au înregistrat 417 contestaţii pentru rezultatele la Limba română şi 142, pentru Matematică Imagine: Arhiva Adevărul

Marţii, 30 iunie au fost afişate rezultatele finale Evalualea Naţională, după contestaţii. Rezultatele sunt disponibile la avizierele şcolilor şi pe site-ul edu.ro.

UPDATE Procentul final de promovare, după contestaţii este de 78,49%.

La nivelul judeţului s-au înregistrat un număr de 559 contestaţii (417 la limba şi literatura română şi 142 la matematică .În urma evaluării lucrărilor contestate, au fost admise un număr de 257 (217 la limba şi literatura română şi 40 la matematică).

Procentul final de promovare, după contestaţii este de 78,49%.

  De asemenea, numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut, după contestaţii, de la 24 la 27.

UPDATE Rezultatele Finale de la Evaluarea Naţională 2015 pot fi consultate aici.

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015, după contestaţii. Emoţii pentru elevii care, după afişarea rezultatelor la examenul de Evaluare Naţională 2015 au contestat notele obţinute la una din două probe sau la amândouă. 
 

„În Argeş s-au înregistrat 417 contestaţii pentru rezultatele la Limba română şi 142, pentru Matematică. Rezolvarea acestora urmează să se finalizeze în data de 29 iunie”, explică, pentru Adevărul, Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeş.
 

Rezultate finale Evaluare Naţională Argeş

Potrivit calendarului examenului de Evaluare Naţională 2015, astăzi se încheie rezolvarea contestaţiilor, afişarea rezultatelor finale Evaluarea Naţională 2015 după contestaţii fiind programată pentru 30 iulie.

„Chiar dacă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, rezultatele finale vor fi disponibile pe 29 iulie, la avizierele şcolilor nu le putem afişa mai devreme de marţi, cum cere calendarului examenului de Evaluare Naţională 2015, mai spune Dumitru Tudosoiu.

Rezultate finale Evaluare Naţională Argeş

Rezultatele dinaintea contestaţiilor indică, la nivel de judeţ, o situaţie mai bună anul acesta, faţă de 2014. 72,07% dintre cei 5866 înscrişi la examen au obţinut medii de promovare (peste 5).

24 de elevi argeşeni au obţinut medii de 10 la Evaluarea Naţională 2015. Defalcat, pe materii, la limba română s-au înregistrat 54 de note de 10, iar la matematică, 198.

Ultimele repere din calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015  

27 – 29 iunie – Rezolvarea Contestaţiilor

30 iunie – Afişarea rezultatelor finale

Rezultate finale Evaluare Naţională Argeş. Cât contează Evaluarea Naţională în media de admitere la liceu

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2015 au o pondere de 75 % în media de admitere la liceu, diferenţa, de 25%, revenind mediei din clasele V-VIII.

Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat va avea loc în perioada 3-7 iulie. Atunci se completează opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor de-a VIII-a. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a opta va avea loc pe 14 iulie. 

În acest an elevii de-a VIII-a care nu au încheiat anul şcolar vor susţine corigenţele între 17 şi 19 august. Cei ce au susţinut şi promovat examenul de corijenţă se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere în cea de-a treia etapă de admitere în învăţămîntul liceal, respectiv în a doua sau în a treia etapă de admitere în învăţămîntul profesional.

Recomandări pe aceeaşi temă:

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Argeş. Procentul de promovare în judeţul Argeş  este de 72,07%

Evaluare Naţională 2015 Argeş. Impresiile elevilor după proba la matematică: "Au fost subiecte uşoare!"

Evaluare Naţională 2015 Argeş. Subiecte Limba Română

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite