Petrecerile de 1 Mai au rivalizat cu Crăciunul şi Paştele în privinţa numărului de români trimişi la Urgenţe de abuzul de mâncare şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto SJU Piteşti
Foto SJU Piteşti

Personalul din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti a lucrat şi în weekend la foc continuu. Şi, cum era de aşteptat, urgenţele cauzate de excesele alimentare şi alcoolice au fost a ordinea zilei, de 1 Mai.

Fără traumatisme din accidente rutiere, dar cu dureri din cauza exceselor alimentare şi de alcool. Aşa arată bilanţul zilei de 1 Mai la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Piteşti.

„Au mâncat la fel de copios ca de Paşte"

 Medicii nici nu se aşteptau la altceva, deşi apelurile la cumpătare au curs în zilele premergătoare sărbătorii.

   

„Personalul din UPU lucrat şi în acest weekend la foc continuu. De 1 Mai, argeşenii au mâncat la fel de copios ca de Paşte, iar solicitările ca urmare a exceselor alimentare şi de alcool nu au lipsit. Dacă Sărbătorile Pascale au adus în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Piteşti un număr mare de pacienţi din cauza exceselor alimentare sau de alcool, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în weekend. 149 de bolnavi s-au prezentat la UPU de 1 Mai, 12 dintre aceştia având nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat prea multă mâncare sau băutură", precizează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

   

Din fericire, duminică, nu au existat victime din accidente rutiere care să ajungă la spital.

Pe lângă persoanele care au acuzat dureri abdominale, greaţă şi vărsături cauzate de alimentaţia în exces sau simptome  ale consumului de alcool, printre cazurile care au mai necesitat îngrijire de urgenţă  s-au numărat victime din agresiuni (patru cazuri), accidente vasculare cerebrale (trei cazuri), infarct miocardic acut (un caz), tromboembolism pulmonar (două cazuri), stop cardio-respirator  (un caz).

    

Dintre bolnavii care s-au prezentat întreaga zi la UPU, 44 au rămas internaţi în spital. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Lucrările de reabilitare a spitalului care, în 1975, revitaliza staţiunea montană Brădet se apropie de final

Paradisul de la Dâmbovicioara. Zona mirifică din Argeş este ideală pentru minivacanţa de 1 Mai 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite