O fetiță de 10 luni a murit și alte trei persoane, printre care un băiat de 13 ani, sunt rănite în urma unui accident produs în Argeș

0
Publicat:

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă în comuna argeșeană Mălureni. O mașină în care se aflau patru persoane s-a izbit de un cap de pod. Un bebeluș aflat în brațele mamei a murit.

FOTO ISU Argeș
FOTO ISU Argeș

„Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș s-a stabilit că, o femeie de 39 de ani, din Mușătești, care conducea un autoturism pe DJ 703i, din direcția Pitești către Mușătești, în localitatea Mălureni, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi rulat pe șanțul pentru scurgerea apelor pluviale și ar fi acroșat un cap de pod”, precizează IPJ Argeș. 

O autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare, două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean au ajuns la locul accidentului.

În autoturism, pe lângă conducătoarea auto, se aflau trei persoane: o fată de 17 ani și fiica sa de 10 luni (pe care o ținea in brațe pe bancheta din spate) și un băiat de 13 ani.

Fetița de 10 luni, găsită inconștientă, și mama sa, au fost preluate de către șeful Postului de Poliție Mălureni, în vederea deplasării în întâmpinarea ambulanței solicitate la caz. De asemenea, în urma impactului, băiatul de 13 ani, pasager în autoturism, a fost rănit. Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul de Pediatrie, potrivit IPJ Argeș.

Echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă a preluat fetița în stop cardio-respirator și o fată conștientă în vârstă de 17 ani care a suferit leziuni în zonă lombară și la membrul superior drept. Fetița a fost predată la spital cu manevrele de resuscitare în curs. Celelalte două persoane, o femeie (n.r. șoferița) și un băiat (n.r copilul de 13 ani), au fost preluate și transportate conștiente la spital de către SAJ”, explică ISU Argeș.

FOTO: IPJ Argeș
FOTO: IPJ Argeș

Bebelușul a murit

Din păcate, în urma eforturilor depuse de cadrele medicale, fetița de 10 luni a decedat la spital.

Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

„În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut”, explică IPJ Argeș.

Amintim că un alt accident rutier s-a petrecut tot sâmbătă dimineața, pe DN1, în zona Hula Bradului din Sibiu. Două persoane au ajuns la spital, din cauza unui șofer care a intrat în depășire.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite