O bancă montată pe unul dintre cele mai mari vârfuri din Făgăraş stârneşte controverse. Ce spune şeful Salvamont Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca a fost montată de o familie din Sibiu FOTO: Facebook/Trasee pe munte
Banca a fost montată de o familie din Sibiu FOTO: Facebook/Trasee pe munte

O familie din Sibiu a montat săptămâna trecută o bancă pe vârful Cornul Călţunului (2.505 metri) pentru ca cei care ajung pe munte să se poată odihni. Imaginile au ajuns virale pe un grup de Facebook, stârnind multe comentarii pro şi contra. Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, consideră ca banca trebuie demontată.

Imaginile cu banca montată pe munte au fost postate pe grupul de Facebook ”Trasee pe munte” de către Constantin Voicu, acesta precizând: ”Pe Cornul Călţunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă şi fără poze cu ei postate) mi-a schimbat ziua.

A montat o banca în Vârful Cornul Călţunului, să te poţi odihni şi admira Vârful Moldoveanu. Am avut ocazia sa stau printre primii pe ea”.

Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, consideră că nu este normal că acea bancă a fost montată pe un vârf de munte şi că natura nu trebuie modificată. În opinia lui Ion Sănduloiu, banca ar trebui demontată, iar cei care au pus-o ar trebui amendaţi de către jandarmii montani.

Măcar vârfurile adevărate să scape de mizeria oamenilor”

Pe Facebook, imaginile postate cu banca în vârf de munte au stârnit sute de comentarii pro şi contra.

”Oribil... o idee foarte proasta... era bine măcar vârfurile adevărate să scape de mizeria oamenilor şi doar borna să spună ceva despre el! Cine mergea acolo sus trebuia să se odihnească pe o piatră, pe o stâncă, pe izoprenul din bagajul de munte sau să fi stat acasă dacă nu le-ar fi convenit condiţiile... mai lipseşte un loc de fumat şi un tonomat de cafea din imagine... şi aş fi convins că muntele ar fi atras şi mai multi "temerari"! Muntele e pentru Oricine dar şi pentru Nimeni în acelaşi timp!”, a scris Marius Căluţiu.

La rândul său, Zorina Barna a postat pe Facebook: ”Dacă aţi vedea prin alte ţări ce este pe vârful muntelui nu v-aţi da cu părerea. Oamenii aceia au cărat banca şi au pus-o să stea toata lumea, cine doreşte. Cine nu, e liber să stea pe stână sau unde o vrea. Respect pentru efortul depus”.

Vă mai recomandăm şi:

Număr-record de intervenţii pentru Salvamont Braşov în acest weekend

Clipe dramatice pentru o adolescentă în Retezat. Fata de 16 ani, salvată după ce s-a prăbuşit de pe stânci


 

PiteştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite