Maşina de gunoi a unei primării, folosită pentru transport lemne. Există suspiciunea că lemnul ar fi tăiat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură Video Facebook Mihai Goţiu
Captură Video Facebook Mihai Goţiu

Fostul senator USR Mihai Goţiu a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu o maşină de gunoi care transportă lemne. Goţiu spune că e vorba de un transport ilegal in care ar fi implicată primăria comunei argeşene Cicăneşti.

Imaginile postate de Mihai Goţiu ilustrează o metodă ingenioasă prin care transporturile de lemne scapă  sistemului naţional de urmărire. 

   

„REAL, DAR ADEVĂRAT (FOTO & VIDEO): Transport ilegal de lemne, de la Primărie (!), ascunse în ghena maşinii de gunoi! Imaginile şi înregistrările video pe care le-am primit, astăzi, m-au lăsat, la propriu, fără cuvinte. Şi am pretenţia că sunt ”vaccinat”: că am văzut multe mizerii şi diferite metode de furat lemne, dar asta, totuşi, m-a luat pe nepregătite. Pentru a fenta noul sistem de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL 2.0), unde, pe lângă avizul de tranpost, mai trebuie să urci şi fotografii, oamenii ăşti s-au gândit să bage lemnul în... ghena maşinii de gunoi!", a scris fostul parlamentar pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Goţiu, fotografiile şi înregistrările video, montajul de mai jos au fost realizate miercuri (18 februarie 2021), pe raza comunei argeşene Cicăneşti. 

„Cetăţeanul care a surprins momentul în care lemnele sunt băgate în ghenă, a alertat Poliţia şi a verificat şi legalitatea transportului, după numărul maşinii, pe Inspectorul Pădurii. Cum era de aşteptat, nu există aviz de transport (am verificat şi eu, ulterior: nu există). Când a sosit Poliţia, şoferul pretindea că a cumpărat lemnele de la Primăria Cicăneşti, dar că ”bonul” i-l aduce... ”maşina de serviciu” (!?). ”De serviciu”, a venit... vice-primarul! Evident, chitanţa pe care a arătat-o, ulterior, nu ţine loc de aviz de transport. Cu atât mai mult cu cât pare a fi eliberată ulterior verificării şi pentru o cantitate mult mai mică de lemn decât cea din ghenă. Interesant e şi momentul în care agentul de Poliţie cere numărul primarului. Pentru ce? Să-i ceară voie să aplice legea când a dat peste un transport ilegal de lemne!?", mai scrie Mihai Goţiu pe Facebook.

„Nici ascunşi printre gunoaie n-o să scăpaţi! 

Potrivit postării, maşina de gunoi a ajuns la Poliţia Albeşti, unde a continuat controlul. 

„Aştept (şi voi solicita oficial) raportul acestuia. Până vine raportul, mi-am făcut de lucru să văd şi cine e primarul din Cicăneşti, dacă tot e sunat de domnul poliţist în misiune. Arareori întâlneşti om mai gospodar şi mai înstărit. Din moşteniri şi achiziţii, domnul Ion Ionescu a adunat: peste 123.000 mp de teren (dacă n-am greşit la calcule, că-s pe două foi), 2 case, 5 apartamente, un spaţiu comercial şi aproape 5 milioane de lei în conturi! Totul din salariul de la Primărie!? Potrivit presei locale, domnul Ionescu a lucrat la Primărie, din 1985 până în 1992, ca tehnician agronom, între 1992 şi 1996 a fost vice-primar, iar din 1996 şi până în prezent e primar. Iar soţia e medic, cu un venit un pic mai mare...", se mai arată în postare.

Pentru că metoda demascată de imaginile postate pe Facebook i-ar putea inspira şi pe alţii, parlamentarul avertizează: „Eu aştept cu interes ancheta legată de vânzarea şi transportul lemnului de la Primăria Cicăneşti, fără acte şi ascuns în maşina de gunoi. Şi cine mă cunoaşte cât de cât, ştie că genul ăsta de cazuri nu le las cu una, cu două, chiar dacă trec anii până se finalizează. Iar hoţilor de lemne le dau un sfat: nici ascunşi printre gunoaie n-o să scăpaţi!".

 Amendă de 5.000 de lei

 Lemnele au fost confiscate. Amendă a primit doar şoferul.

 "În ziua de 18 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au depistat un bărbat de 42 de ani, din Valea Danului, care transporta 6,99 metri cubi lemn foc, de esenţă fag, cu o autospecială de gunoi, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent", precizezaă IPJ Argeş

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Bucureştean prins de poliţiştii piteşteni când încerca să vândă droguri de mare risc

Bombă cu ceas la Câmpulung Muscel. Primăriţa Lasconi: Am devenit groapa de gunoi a României VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite