Lucrări sistate temporar pe ultimul tronson al drumului expres Craiova-Pitești. Care este motivul VIDEO

0
Publicat:

Doar două din cele patru tronsoane drumului expres Craiova-Piteşti au fost finalizate integral, în ultimii șapte ani, în timp ce pe celelalte două tronsoane, adică exact capetele drumului, lucrările avansează greu.

Lucrările la tronsonul 4 din drumul expres trebuie terminate în acest an FOTO CNAIR
Lucrările la tronsonul 4 din drumul expres trebuie terminate în acest an FOTO CNAIR

Acesta este primul drum expres aflat în construcție în România, traseul Pitești - Slatina – Craiova având o lungime totală de 121,18 kilometri. Lucrările au început în anul 2019.

Dacă tronsoanele 2 și 3 au fost finalizate în 2022 și respectiv 2023, la tronsonul 4, cuprins între Colonești și Oarja/Cătanele, nu se mai lucrează de câteva săptămâni. Tronsonul are o lungime de 31,82 kilometri.

„Adevărul” a solicitat CNAIR explicații privind cauza sistării temporare a lucrărilor pe tronsonul 4 al viitorului drum expres.

„Stadiul fizic al lucrărilor la tronsonul 4 este de 40,5%, termenul contractual pentru finalizarea lucrarilor este decembrie 2024. În prezent se execută lucrări de relocare utilitati, iar compania UMB nu lucrează în această perioadă. Din cauza terenului cu conținut mare de apă nu se poate lucra la terasamente. Se estimează reluarea lucrărilor după data de 15 martie”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanții CNAIR.

Iată mai jos și care este stadiul celorlalte trei tronsoane din drumul expres Craiova-Pitești.

Tronsonul 1 (Craiova-Robănești), cel mai scurt dintre ele, cu o lungime totală de 17,7 kilometri, are deja o istorie nefericită. Începerea lucrărilor a fost bifată de Liviu Dragnea, cu trei borduri duse în câmp, tronsonul a fost aproape abandonat de primul constructor, firma italiană Tirrena Scavi.

CNAIR a reziliat după câțiva ani contractul, iar în toamna lui 2023 s-a apucat din nou de tronson o asociere de firme din România și Turcia, stadiul lucrărilor ajungând în această săptămână la 63%. Conform contractului, tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Pitești trebuie finalizat în primăvara anului 2025.

Tronsonul 2 (Robănești-Valea Mare), cu o lungime totală de 39,85 kilometri, a fost deschis circulației în 2022.

Tronsonul 3 (Slatina - Colonești), care are 31,75 kilometri, a fost deschis în decembrie 2023 în prezența a zeci de oficiali.

În cazul în care nu apar alte probleme, drumul expres Craiova-Pitești va fi deschis integral circulației începând cu vara anului 2025.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite