Hoții care au atacat cu un topor și o drujbă lucrătorii silvici care i-au prins la furat lemne au fost arestați

0
Publicat:

Doi bărbați au fost arestați, iar o femeie a fost plasată în arest la domiciliu pentru ultraj. Cei trei, toți argeșeni, sunt acuzați că i-au atacat pe lucrătorii unui ocol silvic din județ, când aceștia din urmă i-au prins la furat de lemne.

Lemne furate. Arhivă IPJ Argeș
Lemne furate. Arhivă IPJ Argeș

Mai mulţi lucrători silvici, care au prins câțiva hoți la furat de lemne din pădure, au fost amenințați de către aceștia din urmă. Incidentul a avut loc în localitatea Dragoslavele din județul.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr și Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, a continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, săvârșită asupra unor lucrători silvici, în ziua de 17 februarie a.c., pe raza localității Dragoslavele și a dispus, reținerea, pentru 24 de ore, a doi barbați, de 35, respectiv 60 de ani și a unei femei de 32 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț”, precizează IPJ Argeș.

Lucrătorii silvici, amenințați cu drujba pornită

Din cercetări s-a stabilit faptul că cei trei ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier național, situat pe raza localității Dragoslavele și au fost prinși chiar când dădeau lovitura.

În momentul în care au fost surprinși de către lucrătorii silvici, nu s-au suspus somațiilor și indicațiilor acestora, au devenit foarte agresivi și, folosind un topor și un motoferăstrău aflat în funcțiune, au adresat amenințări cu acte de violență, afirmând că vor folosi aceste obiecte împotriva lor”, mai precizează IPJ Argeș.

Sâmbătă,18 februarie, cele trei persoane au fost prezentate Judecătoriei Câmpulung, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru cei doi bărbați și a arestului la domiciliu pentru femeie.

Amintim că, anul trecut, un bărbat cunoscut cu antecedente penale a blocat drumul poliţiştilor cu maşina personală şi a lovit cu pumnul şi palmele un pădurar, pe care îl ameninţase cu moartea. Totul pentru a-i împiedica să dea de urma unor hoţi de lemne care operau într-o pădure din judeţul Galaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite