Lemne furate din pădure, plimbate cu autobuzul pentru călători, la Baia Mare. Ce sancțiune a primit șoferul

0
Publicat:

Un autobuz plin cu lemne în loc de călători a fost oprit pe șoseaua de centură a municipiului Baia Mare. Așa cum era de așteptat, șoferul nu avea documente de proveniență pentru materialul lemnos.

Lemnele fără documente au fost transportate cu un autobuz  FOTO IPJ Maramureș
Lemnele fără documente au fost transportate cu un autobuz FOTO IPJ Maramureș

Autobuzul încărcat cu lemne a fost oprit în trafic pe șoseaua de centură, iar spre surprinderea lor, polițiștii au găsit în autobuz lemne, în loc de călători.

Potrivit vasiledale.ro, șoferul a fost audiat și se pare că ar fi luat lemnul din zona Chechiș, o localitate din apropierea orașului Baia Mare, Maramureș.

Polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au identificat pe șoseaua de centură a municipiului Baia Mare un autovehicul care transporta material lemnos”, arată IPJ Maramureș.

Lemne fără documente, trnsportate cu un autobuz  FOTO IPJ Maramureș
Lemne fără documente, trnsportate cu un autobuz FOTO IPJ Maramureș

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică s-a constatat faptul că, pentru materialul lemnos transportat, respectiv 3,03 mc lemn foc foioase, nu au fost emise documente de proveniență, motiv pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională, în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea materialului lemnos”, mai arată oamenii legii.

Moarte de om pentru lemnul furat 

Furturile de lemne nu sunt o noutate, nici în Maramureș, dar nici în alte zone împădurite din țară.

Unul din cele mai grave cazuri, în urma căruia un om și-a pierdut viața, a avut loc exact în urmă cu trei ani, când hoții de lemne au împușcat un pădurar ce i-a prins în pădure. Acesta era angajat a Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț și se dusese în pădure după ce a primit informații că hoții de lemne erau în zonă. Pentru că nu a mai putut fi contactat, colegii lui l-au căutat ore în șir, însă fără succes. După ce au anunțat poliția, în cele din urmă, bărbatul a fost găsit fără viață, abandonat într-o râpă. A fost ucis chiar cu arma pe care o avea în dotare.

Bărbatul care l-a ucis a fost, ulteror, identificat de polițiști și după un proces ce a durat doi ani și jumătate, a fost condamnat la 17 ani și patru luni de închisoare.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite