FOTO VIDEO Enoriaşii care s-au răzvrătit împotriva preotului de la Lunca Corbului aduc mulţumiri Arhiepiscopiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaltele feţe bisericeşti din Argeş sunt puse la acatiste de către enoriaşii care s-au revoltat împotriva preotului lor, din comuna Lunca Corbului. După scandalul de pomină petrecut chiar în sfântul lăcaş, arhiepiscopul Calinic le-a trimis un alt paroh, devotat şi de pus la rană, după cum spun localnicii.

Scandalul a avut loc în urmă cu o lună de zile, la biserica din satul Pădureţi, comuna Lunca Corbului. Atunci, enoriaşii s-au revoltat împotriva preotului pentru că ar fi impus taxe mari pentru slujba de înmormântare, între 800 şi 1.200 de lei, după cum au reclamat localnici. Într-o duminică, oamenii au intrat peste el în biserică, au început să arunce cu tot ce le-a stat în cale prin biserică, părintele fiind nevoit să întrerupă slujba Sfintei Liturghii. De teamă să nu fie linşat, preotul a sunat la 112 şi doi poliţişti au intervenit pentru a calma spiritele.

Situaţia tensionată a fost analizată de către Arhiepiscopie. El a fost suspendat şi în locul lui a fost adus alt preot. Pentru această decizie l-au pus la acatise pe arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, Înalt Prea Sfinţitul Calinic, care a decis să aducă un nou preot. Sătenii vin acum la biserică de drag. Ei spun că sunt mulţumiţi că au scăpat de preotul care le cerea bani cu nemiluita pentru orice serviciu bisericesc.”Suntem foarte mulţumiţi. Incomparabil. Multă sănătate şi sute de ani pentru Arhiepiscop, pentru că ne-a adus şi nouă pe cineva cu adevărat interesat de enoriaşi.”, a spus unul dintre cetăţeni.

La o lună de zile de la incidentele din biserica satului Pădureţi, toate par a fi intrat în normal. Localnicii şi-au făcut un obicei şi, dacă până acum de-abia dădeau pe la biserică, acum parcă n-ar mai pleca.” Mai mare dragul să vin şi să asist la slujbă. Facem şi noi Învierea ca toţi credincioşii, în pace şi linişte.”, a spus Marin Ion, un alt cetăţean. Localnici au mers, sâmbătă noaptea, la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos şi alujba a recurs fără niciun incident.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite