Fete vulnerabile, racolate pentru prostituţie prin metoda Loverboy. Cum au fost prinşi traficanţii de carne vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa captură video Poliţia Română
Sursa captură video Poliţia Română

În perioada 2019 - martie 2022, membrii unei grupări infracţionale organizate au racolat utilizând metoda Loverboy, mai multe tinere cu posibilităţi materiale precare sau din familii destrămate şi, ulterior, le-au scos din România, pentru a le exploata sexual, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, Buzău şi Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– S.T. Piteşti, au efectuat, marţi, 29 martie, 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Buzău, într-o cauză vizând constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Concomitent, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate alte şapte percheziţii domiciliare, precum şi audieri de persoane, cu privire la activitatea aceluiaşi grup infracţional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST.

Cum erau alese victimele

În acţiunea desfăşurată simultan pe teritoriul României şi Marii Britanii au fost identificate 14 persoane despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale şi  patru persoane vătămate.

"S-a reţinut că, în perioada 2019 - martie 2022, membrii grupului infracţional organizat ar fi recrutat, utilizând metoda Loverboy” mai multe persoane vătămate, cu posibilităţi materiale precare sau din familii destrămate, şi, ulterior, le-ar fi transportat în afara ţării, cu scopul de a le exploata sexual, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", precizează IPJ Argeş.

 

Fete sărace sau din familii destrămate, racolate pentru prostituţie prin metoda „loverboy”. Cum a fost destructurată grupare care le trafica
Fete sărace sau din familii destrămate, racolate pentru prostituţie prin metoda „loverboy”. Cum a fost destructurată grupare care le trafica

Sursa Poliţia Română

Bătute şi ameninţate  

Odată ajunse în ţările de destinaţie, persoanele vătămate au fost determinate să practice prostituţia şi, în măsura în care refuzau să continuie activitatea, erau lovite şi ameninţate, creându-li-se, astfel, o stare de temere, pentru a le exploata - arată anchetatorii.   

Sumele de bani obţinute din exploatarea persoanelor vătămate au fost însuşite de membrii grupului infracţional organizat, fiind investite în imobile, autoturisme etc.

Cercetările cu privire la activitatea grupului infracţional organizat au fost demarate în cursul anului 2021 şi au beneficiat de sprijinul EUROJUST, prin constituirea unei echipe comune de anchetă şi organizarea unui centru de coordonare, pentru ziua comună de acţiune.

Acţiunea comună a beneficiat de sprijinul analiştilor din cadrul EUROPOL, care a asigurat şi schimbul de informaţii. 

Întreaga activitate de cooperare investigativă internaţională s-a făcut prin intermediul EMPACT. Ciclul de politici europene EMPACT are ca prioritate lupta împotriva criminalităţii organizate.

"Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române", mai precizează IPJ Argeş.

 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Pas important pentru bisericile de lemn din Argeş. Patrimoniul pentru care va fi solicitată finanţare prin PNRR

Bărbat rănit grav într-un accident absolut bizar: un tobogan gonflabil luat de vânt a izbit un stâlp de electricitate, din care s-a deprins o piesă care l-a lovit pe trecător 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite