EXCLUSIV Depozitul de solvenţi de lângă fosta rafinărie Arpechim unde a izbucnit un incendiu teribil, amendat acum două luni de Garda de Mediu Argeş VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a izbucnit în seara zilei de joi 9 iunie FOTO: ISU Argeş
Incendiul a izbucnit în seara zilei de joi 9 iunie FOTO: ISU Argeş

În seara zilei de joi 9 iunie, la un depozit de solvenţi aflat la mai puţin de doi kilometri de fosta rafinărie Arpechim din comuna argeşeană Bradu a izbucnit un incendiu teribil, cel mai mare din ultimii 30 de ani din judeţ, pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi.

Nu mai puţin de 20 de autospeciale de stingere cu apă şi spumă (15 ISU Argeş, 2 Dâmboviţa, 2 Olt, 1 Giurgiu) au intervenit până acum. Iar cei peste 50 de pompieri fac de mai bine de 14 ore eforturi mari să stingă încendiul teribil.

Pe o rază de aproximativ 100 metri faţă de locul incendiului, au fost identificat substanţe ce puteau afecta starea de sănătate a personalului care intervine şi s-a impus purtarea aparatelor de respirat cu aer comprimat pentru siguranţa lor.

S-a putut intervenit cu un utilaj de acolo pentru a cauta şi stingere focarele. Nu au fost probleme de ordin medical în rândul pompierilor”, au precizat pentru ”Adevărul” reprezentanţii ISU Argeş.

Autolaboratorul mobil de monitorizare a calităţii aerului amplasat în seara zilei de joi 9 iunie, la aproximativ 700 metri de locul incendiului, a transmis în dimineaţa zilei de vineri 10 iunie datele înregistrate pe parcursul nopţii în intervalul orar 02.00 - 06.00. 

”Măsurătorile ne confirmă că, la acest moment, nu există motive de îngrijorare, calitatea aerului fiind, chiar şi în apropierea locaţiei incendiului, în parametrii normali. De asemenea, staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului ne arata ca, in continuare, calitatea aerului se menţine în parametrii normali”, au transmis pentru ”Adevărul” oficiali din cadrul Prefecturii Argeş.

Incendiul a cuprins o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi FOTO: ISU Argeş

incendiu depozit comuna bradu arges 02 foto isu arges

Alexandru Vâjan, comisarul şef al Gărzii de Mediu Argeş, a declarat în exclusivitate pentru ”Adevărul” că depozitul unde a izbucnit incendiul a fost amendat acum două luni cu 100.000 lei pentru nerespectarea mai multor condiţii din autorizaţia de mediu. Ulterior, în luna mai, la un nou control al Gărzii de Mediu Argeş, s-a constatat faptul că neregulile au fost remediate.

O anchetă a fost deschisă în cazul teribilului incendiu din comuna argeşeană Bradu pentru a se stabili care au fost cauzele producerii sale.

Incendiu depozit solvenţi comuna Bradu Argeş

Vă mai recomandăm şi:

Cauza alertei de incendiu de la Spitalul pentru Copii din Iaşi. Curăţarea unui coş de funingine a creat panică

Incendiu de vegetaţie lângă Atena. Locuitorii au primit mesaje pentru evacuare: „Situaţia este foarte dificilă”


 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite